Dit event is al begonnen/geweest.

Vogelexcursie Wageningse Uiterwaard & Arboretum

Vogelexcursie Wageningse Uiterwaard & Arboretum

Wageningen
06.00 - 10.00

Deelnemers 1 / 10 (min. 2)

Plaats:
Wageningen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 10

Deelnemers 1 / 10 (min. 2)

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 39,50
Uitleg kosten:
Deelname aan de excursie kost € 39,50.
 

Deelnemers 1 / 10

Minimaal 2

Omschrijving

Wageningen, stad vol vogelaars, maar ook een omgeving vol vogels!

Op deze vogelexcursie gaan we onder begeleiding van een gids vogelen langs de Rijn en bovenop de Wageningse “berg”. Twee hele verschillende typen habitat met mooie vogelsoorten en prachtige vergezichten.
We lopen eerst de berg op over het bergpad het arboretum in. Hier maken we kans op meerdere soorten spechten, zoals Middelste Bonte Specht en Groene Specht. Maar ook Goudvink en Appelvink laten zich hier vaak zien! Voordat we naar de Uiterwaarden lopen maken we een insteek naar een plekje met Steenuilen.

In de Wageningse Bovenpolder langs de Rijn maken we kans op mooie watersoorten als Lepelaar, Grote Zilverreiger, Cetti's Zanger, IJsvogel en verschillende meeuwensoorten waaronder de Pontische Meeuw.
In de uiterwaarden zelf zingen struweel-liefhebbers als Roodborsttapuit Sprinkhaanzanger, Rietzanger en Tuinfluiter. We kijken ook of we een Nachtegaal of Blauwborst kunnen vinden.

Aan het einde van de excursie komen we terug aan op de startlocatie, dus het wordt een mooi rondje!

Hou er rekening mee dat je niet slecht ter been moet zijn voor deze excursie. Daarnaast zijn er nog 9 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. De startlocatie is in Wageningen, maar zal pas een paar dagen voor aanvang definitief bekend zijn. Ik zal dit dan tijdig bekend maken in deze activiteit.

Bestel bij aanmelding bij deze activiteit aub ook meteen je ticket voor de excursie. En geef dan ook aan me door dat je een ticket hebt.
  •     12 April om 23:21 Utrecht
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag