Dit event is al begonnen/geweest.

Waterliniepad etappe 12 (17 km)

Waterliniepad etappe 12 (17 km)

Bunnik
11.00 - 18.00

Deelnemers 7 / 10

Plaats:
Bunnik - Utrecht
Deelnemers:
Min. 6 - max. 10

Deelnemers 7 / 10

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 20,00
Uitleg kosten:
Wat je zelf uitgeeft in de horeca
 

Omschrijving

OVER ETAPPE 12 - van Bunnik naar Nieuwegein
We komen al snel bij Fort Vechten waar we eigenlijk in een combinatie van cultuur, geschiedenis en natuur ten zuidoosten van de stad Utrecht lopen. Vlakbij de kronkelende Kromme Rijn is het fort het op één na grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, weg van de drukte midden in het Hollandse waterlandschap.

Aan het einde van deze etappe passeren we het Fort bij Jutphaas, een langgerekt fort uit 1820 waarna we mogen wandelen in een van de mooiste stadsparken van Nederland: Park Oudegein. Er staan bijzondere bomen en het is de groene long van Nieuwegein met water, bossen en een prachtig uitzicht vanaf een uitzichtheuvel, overal groen.

PRAKTISCH
> Geef (als het bij mij nog niet bekend is) bij deelname aan of je met de auto of OV komt i.v.m. de logistiek.
> Wandeltempo is ca. 5 km per uur.
> Honden niet toegestaan.

OVER HET WATERLINIEPAD
Het Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) ‘Waterliniepad’ is 350 km lang en begint in Volendam en eindigt in Dordrecht. Het pad is doordrenkt van historie, Bij geen ander wandelpad komen de verdedigingslinies zo goed naar voren als bij deze route. De vele forten, bunkers, sluizen en kanalen vertellen het verhaal van water als bondgenoot bij de verdediging van Nederland. De forten waren jarenlang gesloten voor publiek, maar hebben nu de deuren geopend. Wandelaars zijn welkom bij veel van de 95 forten voor een drankje, hapje of een overnachting. Het Waterliniepad is een aaneenschakeling van fraaie steden en oude vestingstadjes, zoals Volendam, Weesp, Naarden, Nieuwersluis, Culemborg en Gorinchem. De route eindigt in Dordrecht, de oudste stad van Holland. En hoewel je altijd dicht bij de Randstad bent, loop je continu door prachtige natuur: de Vechtplassen, langs rivieren zoals het Gein en de Lek, en het Nationale Park de Biesbosch.

Stel een vraag