Dit event is al begonnen/geweest.

Waterliniepad etappe 5 (23 km)

Waterliniepad etappe 5 (23 km)

Vinkeveen
09.30 - 18.00

Deelnemers 7 / 10

Plaats:
Vinkeveen - Utrecht
Deelnemers:
Min. 6 - max. 10

Deelnemers 7 / 10

Leeftijd:
45 - 65 jaar
Kosten:
€ 20,00
Uitleg kosten:
Horeca: lunch en drankjes. We lunchen in Fort aan de Drecht.
 

Omschrijving

OVER ETAPPE 5 - van Aalsmeer (NH) naar Vinkeveen (Utr.)
We komen langs de uitgestrekte Westeinderplassen, de Plas in de volksmond, die zijn ontstaan door turfwinning. De watertoren van Aalsmeer is uitgevoerd in art-decostijl en is gebouwd om de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer en Uithoorn van drinkwater te voorzien. In een aaneenschakeling van grasdijken met hier en daar aarden schansen die Fort Kudelstaart met Fort de Kwakel verbindt, wandelen we naar Fort de Drecht aan de rivier de Amstel. In dit fort gaan we lunchen. Een typisch Hollands landschap vergezelt ons hier midden in het Groene Hart.

Op de grens van Noord-Holland en Utrecht wandelen we hier langs de Amstel die naar Amsterdam loopt en die het gebied eromheen de naam Amstelland heeft gegeven. In Nessersluis gaan we met het pontje naar de overkant waarna we langs de Oude Waver naar Fort de Botshol wandelen. Het ligt midden in het laagveengebied met weidse plassen, smalle slootjes en uitgestrekte rietlanden en de verschillende aardwallen aan de noordzijde zijn nog herkenbaar op het terrein. We eindigen de etappe in Vinkeveen.

PRAKTISCH
> Wandeltempo is ca. 4,5 à 5 km per uur.
> Bij deze etappe lunchen we in Fort aan de Drecht
> Honden niet toegestaan.

OVER HET WATERLINIEPAD
Het Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) ‘Waterliniepad’ is 350 km lang en begint in Volendam en eindigt in Dordrecht. Het pad is doordrenkt van historie, Bij geen ander wandelpad komen de verdedigingslinies zo goed naar voren als bij deze route. De vele forten, bunkers, sluizen en kanalen vertellen het verhaal van water als bondgenoot bij de verdediging van Nederland. De forten waren jarenlang gesloten voor publiek, maar hebben nu de deuren geopend. Wandelaars zijn welkom bij veel van de 95 forten voor een drankje, hapje of een overnachting. Het Waterliniepad is een aaneenschakeling van fraaie steden en oude vestingstadjes, zoals Volendam, Weesp, Naarden, Nieuwersluis, Culemborg en Gorinchem. De route eindigt in Dordrecht, de oudste stad van Holland. En hoewel je altijd dicht bij de Randstad bent, loop je continu door prachtige natuur: de Vechtplassen, langs rivieren zoals het Gein en de Lek, en het Nationale Park de Biesbosch.

Stel een vraag