Dit event is al begonnen/geweest.

Wetenschappers binnen chronobiologie Tegen de tijd

Wetenschappers binnen chronobiologie Tegen de tijd

Groningen
19.00 - 21.00
Uitgelicht

Deelnemers 6 / 8

Plaats:
Groningen - Groningen
Deelnemers:
Min. 3 - max. 8

Deelnemers 6 / 8

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 11,50
Uitleg kosten:
Entreeticket Geef even aan of je een kaart gekocht hebt Extra kosten: drankje voor de nazit komen er dan nog bij. Nb. Heb je een forumpas. Dan is het €10,35
 

Omschrijving

Wetenschappers binnen de chronobiologie ontdekten in de afgelopen decennia dat elk lichaamsproces een eigen cyclus heeft, gerelateerd aan 24 uur. Regisseur Nelleke Koop volgt hen en duikt met een rijkdom aan beelden in onderzoek over tijd. 

Elke cel in ons lichaam heeft een klok die met grote precisie zijn eigen biochemische fabriekje bestuurt. Zo zijn we op specifieke momenten van de dag ‘klaar’ om te eten, te slapen en te denken en processen blijken spaak te lopen wanneer we tegen die ritmes in leven. Het blijkt zelfs invloed te hebben op ons humeur en onze gezondheid. Zo wordt o.a. beweerd dat het niet synchroon lopen van ons sociale leven en onze innerlijke klok de veroorzaker is van maatschappelijke ziekten zoals kanker, depressie en diabetes.

Stel dat de chronobiologen gelijk hebben, terwijl ons dagelijks leven steeds meer verandert in een 24/7 ratrace waar alles altijd open is en aan staat (winkels, werk, verlichting, telefoon), dan is het van groot belang om door de ogen van een chronobioloog te kijken naar hoe we onze omgang met tijd anders zouden moeten realiseren. En dit is precies wat regisseur Nelleke Koop met deze film zal gaan doen.  Ze volgt diverse onderzoeken op het gebied van chronologie en zal de rijkdom aan beelden en geluiden uit de arena van het wetenschappelijk onderzoek inzetten om op een associatieve manier te vertellen over tijd.

Met nagesprek
Na afloop gaan we in gesprek met één van de jongeren uit de film; Nienke. Zij is dansstudent bij Lucia Martas in Groningen. Ook aanwezig is Karin van Rijn; slaapexpert van slaapcentrum Sein in Zwolle.

Ga je mee?
Heb je een ticket gekocht .. laat het even weten, dank je!