Dit event is al begonnen/geweest.

Woensdagmiddagwandeling (8 km) door de Onzalige bossen

Woensdagmiddagwandeling (8 km) door de Onzalige bossen

Rheden
13.30 - 15.45

Deelnemers 4 / 4

Plaats:
Rheden - Gelderland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 4

Deelnemers 4 / 4

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

We gaan deze woensdagmiddag wandelen door de Onzalige Bossen bij Rheden. Het bos is hier trouwens zeker niet onzalig hoor, het is juist een heel mooi bosgebied. We lopen in een ontspannen tempo. De Onzalige Bossen is de naam van het eeuwenoude bosgebied in het Nationaal Park Veluwezoom.

Waarom heet dat schitterende, eeuwenoude bosgebied bij Rheden toch de “Onzalige Bossen”? Die vraag is in de loop der jaren door heel veel mensen gesteld.
(Bron:
https://www.de-veluwenaa...e%20Bossen)
Volgens amateur-historicus Jan van de Wal, die zich verdiept heeft in sagen en legenden, lag een heus liefdesverhaal in de sfeer van Romeo en Julia daaraan ten grondslag.

In het kort
Vele honderden jaren was het niet pluis in de Onzalige Bossen ten noorden van De Steeg. Een roversbende voerde er een waar schrikbewind. Geen enkele wandelaar keerde na een uitje in het bos terug. Men werd beroofd van al zijn bezittingen en op een vreselijke manier afgeslacht.
Dat gebeurde onder leiding van ridder Arnoud van de Dennenheuvel. Hij was verantwoordelijk voor de naam die het bos tot op de dag van vandaag draagt. Gelukkig is het gevaar voor de wandelaar geweken. Tegenwoordig is het “Onzalige” Bos een “Zalig” Bos waar het heerlijk recreëren is.
  •     03 November om 19:28 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     22 October om 20:13 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     22 October om 20:12 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     22 October om 20:12 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag