Dit event is al begonnen/geweest.
Actief & Sportief

Workshop Boogschieten

Workshop Boogschieten

Organisator: Jason
2e organisator: Karin26
Breda
14.00 - 16.00
Uitgelicht

Deelnemers 15 / 15

Plaats:
Breda - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 8 - max. 15

Deelnemers 15 / 15

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
Deelname workshop na aanmelden a.u.b. VOOR 3 OKTOBER overmaken met vermelding van je NMLK naam en de vermelding Boogschieten
 

Omschrijving

UPDATE MAATREGELEN : Deze activiteit zal doorgang vinden volledig aangepast aan de nieuwe maatregelen omtrent sport en de huidige Coronaregels. Er zullen 5 groepjes van 3 personen worden samengesteld die op ruime afstand van elkaar blijven. Meer info vind je op de website van de Rijksoverheid https://www.rijksoverhei...leven/sport

Boogschieten is de concentratiesport met een jachtwapen voor alle leeftijden. Deze leuke binnen- en buitensport is redelijk eenvoudig aan te leren. Wist je dat er talloze manieren zijn om er leuke wedstrijdjes mee te spelen ?

Techniek, concentratie en krachtverdeling zijn de belangrijkste ingrediënten voor het goed uitvoeren van deze bijzondere sport. Naast de puntentelling en ballonen kapot schieten, kun je bijvoorbeeld met gekleurde ringen werken. Of…een foto die je op het doelschijf kunt prikken, ja dan kun je lachen hoe fanatiek iemand wordt.

Op de boogschietbaan die buiten op de (oude) luchtplaats van de Koepelgevangenis is opgesteld, krijg je duidelijke instructies over de veiligheid en leer je alles over de techniek van het handboogschieten. Houding, richting, aanspannen en loslaten.

Na de instructie ga je zelf aan de slag, Na enkele oefenpijlen merk je al dat steeds dichter bij de roos schieten makkelijker wordt. De instructeur zal waar nodig aanwijzingen geven en je schiethouding verbeteren. Uiteindelijk wordt het spannend gemaakt door te proberen zoveel mogelijk punten te halen.

Wie van ons wordt de scherpschutter ? Al met al een leuke activiteit om onder de knie te krijgen, zodat ja na afloop als een volleerd Robin Hood of Xenia weer naar huis kan.

De workshop is inclusief koffie en thee. Je mag zelf een flesje water of iets anders mee nemen.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag  

<