Dit event is al begonnen/geweest.

Workshop Kaasmaken incl Proeverij

Workshop Kaasmaken incl Proeverij

Goirle
20.45 - 21.00

Deelnemers 12 / 16

Plaats:
Goirle - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 6 - max. 16

Deelnemers 12 / 16

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 27,50
Uitleg kosten:
27,50 is voor koffie/thee met iets lekkers, workshop (2,5 uur), hapje en drankje tijdens workshop, proeverij 5 kaasjes.
 

Omschrijving

Maak zelf je eigen kaasje met deze leuke workshop Kaasmaken !

Kaasboerderij De Leyedaeler bevindt zich in het mooie Goirlese Leyedal.
Jan en Marleen Vermeer runnen daar hun melkveebedrijf met 60 zwartbonte stamboekkoeien.
In 1996 zijn zij begonnen met het maken van hun Leyedaeler Boerenkaas.
In hun Kaasmakerij maken zij diverse boerenkazen, kruidenkazen en ook de echte Goudse Boerenkaas van hun eigen melkkoeien.
De koeien grazen zoveel mogelijk buiten in het malse gras en dat proef je terug in de melk en de kaas, kortom een heerlijk en puur natuur streekproduct.
Na 's morgens de koeien gemolken te hebben stroomt de verse melk rechtstreeks in de kaastobbe en worden op ambachtelijke wijze verschillen soorten kaas gemaakt. De kazen rijpen nog op natuurlijke wijze in de kaasopslag.

Na een korte uitleg gaan we lekker zelf aan de slag en maken ieder ons eigen pondje kaas.
Tijdens het stremmen genieten we van een kopje koffie/thee met iets lekkers en bezoeken we de skybox en de koeien.
Tijdens de workshop genieten we nog van een lekker hapje en drankje (kruidenlikeurtje) en proeven we een aantal kaasjes die op de boerderij gemaakt worden, waaronder de specialiteit de Rooie Fik Bierkaas, welke gemaakt wordt met op ambachtelijke wijze gebrouwen bier van bierbrouwerij de Roos in Hilvarenbeek.

Je zelfgemaakte kaasje (pond) moet 10 dagen in een zoutbad rijpen.
Na 10 dagen kun je je kaasje bij de boerderij ophalen of voor 6,95 euro wordt de kaas naar je opgestuurd. Dit kun je de dag zelf beslissen en indien je je kaasje opgestuurd wilt hebben het bedrag van 6,95 euro contant betalen.

Ga gezellig mee met deze leuke en leerzame zaterdagmiddag en geniet na 10 dagen van je eigengemaakte kaas !

Stel een vraag