Dit event is al begonnen/geweest.

Workshop Plastic Waste&Stampot

Workshop Plastic Waste&Stampot

Breda
13.30 - 20.00

Deelnemers 1 / 10 (min. 3)

Plaats:
Breda - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 3 - max. 10

Deelnemers 1 / 10 (min. 3)

Leeftijd:
45 - 65 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
€5- Workshop Plastic Waste? €10- diner Boerenstampot (3 gangen)
 

Deelnemers 1 / 10

Minimaal 3

Omschrijving

Workshop Plastic Waste? en aansluitend voordelig eten in Breda.

Kunnen wij de wereld beter maken? Nou en of! In de Makersbase ga je tijdens Nederland Leest actief aan de slag met duurzaamheid, door je eigen vochtmeter te bouwen, een insektenhotel te maken of plastic te recyclen. Of misschien ontwerp jij je eigen oplossing voor duurzaamheid?

Vandaag staat de workshop Plastic Waste? Met Artist-in-Residence Margherita Soldati. Tijdens deze activiteit leren deelnemer hoe een plastic extruder werkt en hoe ze deze gebruikt om plastic afval opnieuw vorm te geven. Je onderzoekt samen de vorm, kleur en flexibiliteit van het materiaal, om er vervolgens nieuwe functies en structuren aan te geven. Het resultaat is een klein 3d object dat je mee naar huis mag nemen.

Kunstenares Margherita Soldati (IT/NL, woonachtig in Amsterdam) heeft een achtergrond in Industrial Design en studeerde in 2018 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Margherita is in het najaar van 2019 Artist in Residence van de Makersbase van Nieuwe Veste. In haar praktijk ontwikkelt ze werk onderzoekt ze de tactiele ervaring onderzoekt en hoe zintuigen onze brein en lichaam kunnen stimuleren. Haar interesse in het gebruik van plastic afval als creatief mediumkomt vanuit de gedachte dat iedereen verantwoordelijkheid moet nemen voor het klimaatprobleem. Ze probeert afval te vertalen naar een bron, door er 3 dimensionale structuren uit te maken.

Inloop 13.00 - start 13.30 - 16.00u.
Kosten 5 euro (materiaalkosten) per deelnemer.
Schrijf je in via dit event of via makerscoach@nieuweveste.nl

NB Ivm verbouwing van Bibliotheek Breda is de Makersbase tijdelijk gevestigd op de Grafiekzolder. Meld je bij de receptie van Nieuwe Veste, zij wijzen je graag de weg naar onze tijdelijke locatie!

Stel een vraag