Dit event is al begonnen/geweest.

World Wide Photowalk: "Ruimte voor de waal"

World Wide Photowalk: "Ruimte voor de waal"

Nijmegen
14.30 - 18.00
Uitgelicht

Deelnemers 2 / 10

Plaats:
Nijmegen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 1 - max. 10

Deelnemers 2 / 10

Leeftijd:
35 - 55 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Op zaterdag 7 oktober vindt de tiende editie plaats van Scott Kelby’s World Wide Walk. Naast New York, Sidney en Tokyo word deze dit jaar ook in Nijmegen georganiseerd.

Het klimaat verandert, waardoor rivieren steeds meer water te verwerken krijgen. Om overstromingen te voorkomen, geeft het Rijk meer ruimte aan de rivieren.

Ruimte voor de Waal Nijmegen is één van die maatregelen. De Waal maakt bij Nijmegen een scherpe bocht en vernauwt zich hier bovendien in de vorm van een flessenhals. In 1993 en 1995 was goed zichtbaar dat de rivier daardoor bij hoogwater kan overstromen. Om de bewoners te beschermen tegen de kracht van het water, zijn rivierkundige maatregelen noodzakelijk.

Na een uitvoerige maatschappelijke discussie is door de landelijke politiek besloten om de dijk bij Nijmegen-Lent 350 meter landinwaarts te verleggen. Zodoende komt er ruimte om een nevengeul voor de Waal aan te leggen. Deze nevengeul biedt bij hoogwater extra capaciteit voor de waterafvoer, zodat minder opstuwing optreedt.

Voor Nijmegen betekent het ook een grote ruimtelijke ingreep in het hart van de stad. Door het verleggen van de dijk en het graven van een nevengeul onstaat een langgerekt eiland in de Waal. Dit eiland komt te liggen pal tussen de historische binnenstad op de zuidoever en het nieuwe stadsdeel Waalsprong op de noordoever. Het eiland en de nevengeul vormen samen een uniek rivierpark, dat zal worden ingericht met een mix van water en natuur, recreatie en stedelijke activiteiten.

Tips

– Zorg dat je voor vertrek controleert of al je apparatuur goed werkt

– Laadt batterijen op en neem reserve batterijen mee (ook voor flitsers)

– Neem voldoende geheugenkaarten mee

– Zorg voor een goede WA-verzekering

. Omdat je hier in nauw groepsverband werkt met veelal dure apparatuur

. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

– Let op je omgeving, verkeer en stoepranden

– Wees respectvol voor bewoners, hun eigendommen en privacy



* Let op, we sluiten aan bij een andere groep (niet NMLKers)

*Alleen hier aanmelden is niet voldoende, wil je meelopen zul je jezelf ook moeten aanmelden via de website, dit kan ik niet voor jouw doen !

* Elk type camera is welkom (smartphone, powershot, etc.) Als foto's maken je vreugde geeft ben je meer dan welkom!

Stel een vraag