Dit event is al begonnen/geweest.

Singer-songwriter Jp den Tex in Thiemeloods Live

Singer-songwriter Jp den Tex in Thiemeloods Live

Nijmegen
15.00 - 17.00

Deelnemers 3 / 6 (min. 4)

Plaats:
Nijmegen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 6

Deelnemers 3 / 6 (min. 4)

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 12,50
Uitleg kosten:
Kosten ticket
 

Omschrijving

Rasverteller JP den Tex bladert door zijn veelkleurige songboek. ‘Eén van Neerlands’ meest begenadigde singer-songwriters’ (Music Maker, oktober 2022) houdt het deze keer puur en simpel. Hij zingt, begeleidt zichzelf op de akoestische gitaar en vertelt en passant wat smakelijke anekdotes uit zijn artistieke zwerversbestaan. Muzikaal zal hij niet alleen putten uit zijn veelgeprezen recente album The Starlight Adventure, hij grijpt ook terug op de liedjes van vroeger. Zoals de Tortilla classics ‘The Man, The Woman & the Dog’ (1971) en ‘Back to the Roots’ – nostalgische herinneringen aan zijn licht getormenteerde jeugd in kunstenaarsdorp Bergen (NH).

JP DEN TEX (Arnhem, 1950) is een Nederlandse singer/songwriter die rockmuziek en Americana mengt met Europese invloeden zoals het Franse chanson. Zijn Amerikaanse vriend en collega John Coinman noemde zijn muziek ooit “Beatnik Americana”, verwijzend naar JP’s eigenzinnige, eclectische stijl van Americana.

JP’s eerste opmerkelijke muzikale avontuur was in het midden van de jaren 70 als lid van Tortilla, een legendarische Nederlandse band waarvan de muziek nu zou worden omschreven als alt.country. Later, in de jaren 80, nam Den Tex enkele veelgeprezen popalbums op. In 1998 keerde hij terug naar zijn rootsy oorsprong en bracht hij zijn soulvolle break-up album Emotional Nomads uit. ‘Pijnlijk eerlijk, zo wil ik graag zijn’, schreef JP in het cd-boekje.
Na de eeuwwisseling begon Den Tex zich te richten op het vertellen van verhalen, waarbij hij het oude jaren zeventig idee van het conceptalbum nieuw leven inblies. Neem bijvoorbeeld zijn laatste album The Starlight Adventure (oktober 2022) – nu al met veel lof ontvangen door de Nederlandse pers. Recensies prijzen het algehele concept, de ingewikkelde songwriting, evenals het geluid en de productie (door co-auteur/producer Rob van Donselaar). De liedjescyclus vertelt het verhaal van een schrijnende liefdesgeschiedenis, die zich afspeelt rond een rondreizend Europees vaudeville-gezelschap aan het begin van de jaren negentig.
  •     20 February om 11:10 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     02 February om 17:59 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     02 February om 12:22 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     02 February om 11:51 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     02 February om 11:47 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag