Dit event is al begonnen/geweest.

Steptocht Amsterdam: Oostelijk Havengebied

Steptocht Amsterdam: Oostelijk Havengebied

Amsterdam
14.45 - 18.00

Deelnemers 6 / 17

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 6 - max. 17

Deelnemers 6 / 17

Leeftijd:
25 - 45 jaar
Kosten:
€ 19,75
Uitleg kosten:
Kosten van deelname aan de steptocht incl. één consumptie onderweg.
 

Omschrijving

Steptocht Amsterdam: Oostelijk Havengebied, daar waar oud- en nieuwbouw elkaar ontmoeten

Wie denkt dat Amsterdam alleen maar bestaat uit het Leidse plein, de Kalverstraat en het Rembrandtsplein zal vandaag verrast worden met een tocht door het Oostelijk Havengebied

Het Oostelijk Havengebied is een wijk in Amsterdam die een rijke historie heeft.
De lange kades waren aanvankelijk golfbrekers en later loskades. In de jaren 80 en 90 van de 20e eeuw zijn hier veel woningen gebouwd. Deze staan soms zij aan zij aan de originele bedrijfspanden die in dit havengebied werden gebruikt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het Lloydgebouw of het gebouw van de N.D.S.M. met daarin de Kompaszaal. Er is een veelheid aan bijzondere architectuur.

Met deze tocht staan we stil bij de vele gezichten van Amsterdam. Je leert met andere ogen om je heen kijken, waardoor je veel meer ziet. Zelfs wanneer je in Amsterdam woont zul je verbaast zijn langs hoeveel moois je dagelijks raast zonder het zelf op te merken.

De tocht wordt begeleid door Menno. Een enthousiaste Amsterdammer die vertelt met hart voor zijn stad. Om de paar honderd meter stoppen we om naar zijn verhalen te luisteren. Onderweg kan hij het niet laten om het doel van deze tocht, nieuwe mensen leren kennen, een verrassende invulling te geven. De tocht duurt ongeveer 2,5-3 uur met een pauze bij een gezellig café. Iedereen die twee gezonde benen heeft en vlakke schoenen draagt kan aan deze activiteit deelnemen, zelfs al zit je conditie op een diepte puntje.

Na de tocht kunnen we nog in een cafeetje duiken om lekker na te praten met een drankje en eventueel een hapje.

Het wordt een gezellige middag.

Stel een vraag