Dit event is al begonnen/geweest.

wijnproeverij voor 10 euro in Museum

wijnproeverij voor 10 euro in Museum

's-HERTOGENBOSCH
12.00 - 17.00

Deelnemers 0 / 5 (min. 1)

Plaats:
's-HERTOGENBOSCH - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 1 - max. 5

Deelnemers 0 / 5 (min. 1)

Leeftijd:
25 - 45 jaar
Kosten:
€ 10,00
Uitleg kosten:
Kosten voor het wijnproeven + toegang museum, ALLEEN AlS JE EEN MUSEUM JAARKAART HEBT, 1 PERSOON PER MUSEUMJAARKAART
 

Deelnemers 0 / 5

Minimaal 1

Omschrijving

LET OP! DIT IS ALLEEN VOOR MUSEUMJAARKAART HOUDERS. ZELF EEN KAARTJE RESERVEREN, BEPERKT AANTAL PLAATSEN Ik heb voor mezelf een kaartje gereserveerd voor 1 uur, daarna kunnen we dan het museum bezoeken

A la c’Arte Proeven van Brabantse wijnen en toegang Museum

wijnproeverij voor € 10



Van september tot 2 januari 2011 draait het in dit Museum in ’s-Hertogenbosch volledig om eten en drinken. Het water loopt je in de mond bij een bezoek aan de tentoonstelling A la c’Arte. De kunst van het eten – Eten in de kunst! Exclusief voor Museumkaarthouders wordt op zondag 7 november -in het kader van deze smakelijke tentoonstelling- een wijnproeverij georganiseerd met wijnen uit Noord-Brabant en de Betuwe.

A la c’Arte
De expositie A la c’Arte serveert een heerlijke mix van eten in de kunst. Met bacchanalen, jachtstukken, pronkstillevens, Bijbelse eettaferelen, familiestukken en portretten - van kunstenaars als Frans Francken, Frans Snijders, David Teniers, Henk Helmantel en Margriet Smulders. Het is een tentoonstelling van oude en moderne kunst, door elkaar heen gepresenteerd en aangevuld met bijzondere kunstserviezen.

Brabantse sterrenkoks tonen in tekst en beeld hoe ze - geïnspireerd door de kunstwerken - fantastische gerechten bereiden. Culinair recensent Jeroen Thijssen schotelt u smakelijke verhalen voor en de verborgen betekenis van afgebeelde eten wordt door een kunsthistorici onthuld.

A la c’Arte is een culinair museale ontdekkingstocht voor iedereen en wordt georganiseerd in het kader van ’s-Hertogenbosch Hoofdstad van de Smaak 2010.

Wijnproeverij
De proeverij vindt plaats in de salons. Tijdens deze proeverij kunt u kennis maken met diverse wijnen van zes Brabantse en Betuwse wijnmakers. Vinoloog Mariëlla Beukers geeft een korte inleiding op de Nederlandse wijnbouw en de aanwezige wijnboeren, waarna u zelf in uw eigen tempo kunt kennismaken met de diverse wijnen van vaderlandse bodem (ca. 1,5 uur). Voor of na de wijnproeverij kunt u op eigen gelegenheid de tentoonstelling bezoeken.

Stel een vraag