Dit event is al begonnen/geweest.

LAST MINUTE: Queen of Hearts - Audrey Flack documentaire Lhc

LAST MINUTE: Queen of Hearts - Audrey Flack documentaire Lhc

Utrecht
19.00 - 20.15

Deelnemers 2 / 8

Plaats:
Utrecht - Utrecht
Deelnemers:
Min. 2 - max. 8

Deelnemers 2 / 8

Leeftijd:
45 - 65 jaar
Kosten:
€ 13,00
Uitleg kosten:
Film €13 of gratis met Cineville. Naborrelen op eigen kosten
 

Omschrijving

Centraal Museum x LHC: Queen of Hearts Audrey Flack mét naborrel
OMSCHRIJVING
Op inmiddels 92-jarige leeftijd heeft Audrey Flack een unieke plek in de geschiedenis van de hedendaagse kunst in Amerika. Feminist, rebel, moeder, schilder, beeldhouwer en leraar; Audreys vaak controversiële carrière van 40 jaar evolueerde van abstract expressionisme in de jaren 1950 naar fotorealisme in de jaren 1970. Als een van de eerste vrouwen ooit opgenomen in de befaamde Jansons History of Art, blijft Audrey creëren, verkennen en inspireren met haar unieke stijl en onverzettelijke geest.

Audrey Flack is onderdeel van de kunststroming: fotorealisme, immense schilderijen die zo levensecht zijn dat het net fotos lijken. De eerste generatie fotorealisten is voornamelijk Amerikaans, wit en mannelijk. Het Centraal Museum breekt deze canon open met een nieuwe tenoonstelling: Op Scherp, waarbij werken van vrouwelijke, Europese en Afro-Amerikaanse kunstenaars centraal staan. In Op scherp viert het Centraal Museum de schoonheid en het vakmanschap van deze kunststroming. En nodigen ze je uit te ontdekken welke verhalen er schuilgaan achter deze fraaie werken van oude en nieuwe generaties kunstenaars.

Met inleiding van Esmee Postma, gastconservator van de tentoonstelling Op scherp bij het Centraal Museum, te zien tot en met 9 juni. Klik hier voor meer informatie.

Deze speciale vertoning is tot stand gekomen in samenwerking met het Centraal Museum. Je krijgt 4 euro korting op vertoon van je museumkaartje.

Regie Deborah Shaffer
Cast Audrey Flack, Louis Meisel, Robert Storr, Carey Lovelace, Philip Pearlstein, Richard Estes
Genre Documentiare
Land VS
Release 8 mrt 2024
Speelduur 75 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Geen
  •     08 March om 17:20 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag