Dit event is al begonnen/geweest.

Zien, proeven en beleven

Zien, proeven en beleven

Aarle Rixtel
13.15 - 22.30

Deelnemers 3 / 10

Plaats:
Aarle Rixtel - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 3 - max. 10

Deelnemers 3 / 10

Leeftijd:
25 - 45 jaar
Kosten:
€ 10,00
Uitleg kosten:
Dit zijn de kosten voor de rondleiding door de bierbrouwerij............................ Kosten diner/ consumpties = afhankelijk wat je zelf besteld. Let op! Neem contant geld mee, er word 1 gezamenlijke rekening gemaakt. Apart afrekenen voor het diner is er dus niet bij!
 

Omschrijving

Zien, proeven, beleven

Info buienradar:
Vandaag is het ronduit onstuimig met kans op zware windstoten tot 100 km/u.De zuidwestenwind waait krachtig of hard, windkracht 6 of 7. Het is bewolkt en vrijwel droog. Vanmiddag passeert van noordwest naar zuidoost een intensieve buienlijn, daarachter volgen dan opklaringen en blijft het droog.

info KNMI:
Het is bewolkt, onstuimig en op de meeste plaatsen droog. Het is zeer zacht met een temperatuur van ongeveer 12 graden. De zuidwestelijke wind is krachtig, aan zee en op het IJsselmeer stormachtig.

In de ochtend verandert er niet veel, in de middag trekt een smalle storing met buiige regen snel van noordwest naar zuidoost over het land. Na passage ervan klaart het op en daalt de temperatuur naar ongeveer 6 graden.


Rond de klok van 13:15 uur gaan we een mooie rondwandeling maken rond de omgeving van het landgoed. De wandeling die we gaan maken is ongeveer 12km lang. Het wandeltempo zal rond de 5 km per uur liggen.

Om 16:00 uur begint de mooie rondleiding door de brouwerij waar het Neerlands adellijkste bier gebrouwen word.
Uit historische documenten valt op te maken dat op deze locatie vanaf 1671 bier werd gebrouwen. Zoiets was niet ongebruikelijk in die tijd - het woord ‘kastelein’ is zelfs afgeleid van ‘kasteel’. Kasteelheer Johan Philips van Leefdael startte in 1702 een brouwerij. In een groot deel van Brabant werd het bier afkomstig van deze brouwerij met groot genoegen gedronken. Zelfs onze Vlaamse zuiderburen lustten er wel pap van.
Tijdens de rondleiding kunt u zien hoe het bier gebrouwen wordt en uiteraard zelf het proeven. Tevens word tijdens de rondleiding soep met brood geserveerd.

Aansluitend gaan we heerlijk eten in het restaurant om de rest van onze inwendige mens te versterken.

Ik heb er zin in, jij ook?

Stel een vraag