Blog Wien: Alles is liefde

 • donderdag 16 februari


  Alles is liefde!

  Vraag je je ook af hoe NMLK zorgt voor al die mooie ontmoetingen? Waar mensen écht contact met elkaar maken, die elkaar niet eerder ontmoet hebben? Ligt het aan de locatie, de aard van de activiteit, de leeftijdsopbouw of de regio waar het georganiseerd wordt?

  Ik denk dat het voor sommigen -zoals bij mij- aan "the human-touch" ligt. Aandacht hebben voor elkaar dus. Niet wegkijken, niet uitsluiten. Maar wel insluiten, verwelkomen en aankijken. Die ander écht zien. Luisteren. Want, dat is wat we uiteindelijk allemaal willen: menselijk contact. Verbinding. Zeker als je er vrijwillig voor kiest om ergens te zijn, met mensen die je nog niet of nauwelijks kent.

  Als organisator van NMLK-events, maak ik dit altijd mee. Ik heb al vóór de betreffende activiteit mailcontact met de deelnemers. En op zo'n dag/avond begroet ik ze persoonlijk en heet ik ze welkom. Omdat het fijn is, omdat het warm en hartelijk is. Omdat het menselijk is. Omdat elk mens een mooi, bijzonder, ontroerend of blikverruimend verhaal te vertellen heeft. Tenminste als je ernaar luisteren wilt.

  Dat zag ik ook bij de nieuwjaarsborrel in de Jopenkerk in Haarlem die ik begin januari organiseerde. Ik begroette die avond zoals voor mij gewoonlijk -bijna- 42 aanwezigen met een kus en een omhelzing. Vanuit mijn hart. Omdat het kan. Omdat ik dat bén. Ook al kende ik velen ervan nog niet. Sommigen deinsden bijna onbewust even terug. Want hé, dat zijn we in Nederland niet zo gewend. Wat voor mij als geboren en getogen Zuid-Europese wel een vanzelfsprekendheid is.

  Het werd een oergezellige avond, waarin niemand aan de kant stond, waar mooie gesprekken werden gevoerd. En het mooiste kwam aan het eind van de avond. Bijna iedereen kwam persoonlijk afscheid van mij nemen. Met een zoen en een hele stevige omhelzing. De stevigste omhelzingen kwamen van degenen die aan het begin van de avond juist terugdeinsden. Het was warm, mooi, prachtig, want ó zo gemeend en hartelijk! Na zo'n avond ga ik met een grote glimlach om mijn mond en licht in mijn hart naar huis.

  En ik vind het mooi dat ik veel van deze mensen regelmatig weer tegenkom bij verschillende NMLK-events. En ik zie dat hartelijkheid echt besmettelijk is! Dit is hoe het bij mij werkt/voelt. Herken je hier iets van jezelf in?

  Wat maakt een samenkomst bij NMLK voor jou mooi/bijzonder? En wat maakt het dat je een volgende keer weer deel gaat nemen aan events van die ene bepaalde organisator?
  Wien is NMLK lid sinds 31 oktober 2015
  • 15 March om 00:18
   Gertjan, je hebt ons twee dagen geleden hierover gemaild. Je hebt ook je excuses aangeboden omdat je het verkeerde begrepen had. Nu ga je wederom weer de door jou eerder verkeerde conclusie hier delen. Waarom?
  • 13 March om 17:03
   @Gertjan, ik denk dat je je klacht aan de NMLK-directie moet voorleggen en niet hier. Ik ben een van de leden/organisatoren en heb hier niets mee te maken.
  • 23 February om 22:58
   Lieve Irene! Het is juw mooi hart dat die warmte oproept! Blijf vooral terugkomen, oke? ;-)
  • 23 February om 22:01
   Het zijn inderdaad de mensen die voor al die mooie ontmoetingen zorgen Newien! Al vanaf mijn eerste activiteit ga ik steeds vol energie weer naar huis, en dat kan na een heerlijk avondje dansen zijn maar ook na een goed gesprek. Open staan voor nieuwe contacten, zo simpel is het. En als je zo warm begroet wordt door een organisator als jij, tja, dan kan je toch niet anders dan steeds weer terugkomen naar jouw activiteiten.
  • 23 February om 15:26
   En wat zeggen jullie het allemaal zo mooi lieve mensen! Daarom vind ik het zo leuk bij de NMLK:zoveel mensen met zulke mooie harten...
  • 21 February om 00:36
   Mooi geschreven! En daar is NMLK ook voor bedoeld. Samen ben je niet alleen. Je openstellen maar sommigen hebben daar in een eerste aanzet nodig door bijv. Een omhelzing, een warm onthaal.
  • 18 February om 14:22
   Verbinding maken vanuit je <3.. Niet compatible met de site :D Dank Wien, je bent ook van harte welkom in het Brabantse!
  • 18 February om 14:07
   Zoals ik vanuit mijn hart schreef, zo schrijven jullie vanuit jullie hart. Mooi om te lezen lieve mensen <3 En @Karin, kom er een keer bij, het wordt vast heel gezellig ;-)
  • 18 February om 14:02
   Je beschrijft het mooi Wien, Verbinding met anderen maken vanuit je ?, jezelf zijn, open, en (met) oprecht (e nieuwsgierigheid)... Ik ken je ( nog) niet, ik kijk er naar uit :)
  • 17 February om 19:53
   Newien, mooi lief warm en kwetsbaar beschreven. Je bent opvallend goed om mensen onvoordewaardelijk een warm gevoel van welkom te geven. Inderdaad heel on-Hollands zoals jij dit doet. Maar ook zo mooi .Daar kunnen we nog veel van je leren. Mooi beschreven door jou. Dat is het ook het mooie van NMLK. Nieuwe mensen leren kennen waar je weer wat van opsteekt.

Stel een vraag