Ervaringen

Yuksel (44) - Rotterdam
“NMLK als zuurstoftent”Lees meer

NMLK is als een zuurstoftent voor mij geweest. Ik ben 2,5 jaar in Nederland. En de laatste 1 jaar ben ik door corona weg uit het sociale leven. Ik moest nieuwe mensen ontmoeten.

Petra (35) - Valkenburg
“Was een topavond waar veel contacten gelegd zijn.”Lees meer

Het is nog even wennen aan de app, maar ik heb gisteren m'n eerste event bijgewoond die georganiseerd was door Menno (wijnfestival Leiden). Was een topavond waar veel contacten gelegd zijn. Nmlk heeft in dat opzicht mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. Er zullen zeker nog de nodige events volgen!

Mariska (45) - Roosendaal
“Als ik hier naartoe gegaan was met vrienden had ik nooit zulke mooie gesprekken gehad.”Lees meer

Spannend mijn tweede NMLK-event. Een interactieve voorstelling waarbij het publiek betrokken werd. NMLK-ers die elkaar nog nooit gezien en gesproken hebben, praten over dromen, angsten en verwachtingen. Als ik hier naartoe gegaan was met vrienden had ik nooit zulke mooie gesprekken gehad. Bovendien kom je nu ook in contact met mensen uit andere culturen en met andere achtergronden. Normaal gesproken zou ik nooit op zo iemand afstappen, misschien een beetje kortzichtig. Nu heb ik de hele avond een leuk gesprek en avond gehad. Ik kwam ’s avonds thuis en dacht: wat een mooie en indrukwekkende ervaring. Door NMLK heb ik mij open leren stellen voor andere mensen, die ik normaal niet tref in mijn dagelijks leven. Voor mij werd duidelijk: wat blij dat ik lid geworden ben van NMLK.

Patricia (45) - Almere
“Ik heb echt een hele leuke avond gehad”Lees meer

Ik heb afgelopen vrijdag mijn eerste event beleefd. Reden dat het even geduurd heeft, is toch die drempel die je over moet. Je kent niemand, dus pas je er wel tussen ... Dat bleek niet nodig te zijn! Ik heb echt een hele leuke avond gehad, dus meld me zeker nog een keer aan voor een ander event

Dieuwke (31) - Amsterdam
“Ik beleef graag dingen met mensen die dezelfde interesses delen.”Lees meer

Samen dingen ondernemen, die je echt wilt doen met andere mensen die dat ook willen. NMLK biedt een ongedwongen setting (lees: geen dating), dat sprak me aan toen ik op de website terecht kwam. Zo’n eerste activiteit is best spannend, want je kent niemand. Ik meldde me aan voor Sloepen & Ontmoeten op een zonnige zondagmiddag in Amsterdam. Spannend was het alsnog, leuk was het zeker! Ik ben blij met NMLK! Ik heb inmiddels zélf mijn eerste activiteit georganiseerd.

Kim (36) - Wageningen
“Ik hou van spontane acties!”Lees meer

Na wat bezoekjes aan de site lid geworden en de volgende dag meteen mee gegaan naar de Vierdaagse feesten in Nijmegen. En ik heb een top dag gehad! We hebben er een mooi feestje van gemaakt en ik heb leuke mensen ontmoet. De trein heb ik door alle gezelligheid gemist wat resulteerde in een prijzig taxiritje terug naar huis. Maar het was het meer dan waard! Het volgende NMLK event staat alweer gepland.

Esther (49) - Deventer
“Nieuwe Mensen Leren Kennen, nieuwe sociale contacten.”Lees meer

Mijn eerste aanmelding was roeien op de Weerribben, tweede het zeilweekend. Omdat mijn ervaring super goed is heb ik me op de wachtlijst gezet voor de Ardennen! En wat denk je? Kan een kaart overnemen! Alles was goed georganiseerd, leuke nieuwe mensen leren kennen, veel leuke ervaringen. Nieuwe Mensen Leren Kennen, nieuwe sociale contacten. Je wereld verruimen, uit je kleine wereldje komen. Hierbij zou ik alle mensen die twijfelen op willen roepen, bij twijfel wel over te steken, het maakt je wereldje weer groter en je komt zeker interessante mensen tegen om mee te praten te lachen te zingen te dansen te fietsen te varen te lopen.....wat je interesse ook is......

Gosia (40) - Den Haag
“Ik heb nog nooit zo veel lol gehad met een groep wildvreemden.”Lees meer

Ik heb precies gisteren mijn eerste activiteit beleefd. Het Indiburn (strand) Festival. Het ging eigenlijk vanzelf, de sfeer was super relaxed. Ik ga snel weer. Ik heb nog nooit zoveel lol gehad met een groep wildvreemden. Ik ga me zeker weer snel aanmelden als ergens een plekje vrij komt, aangezien veel activiteiten snel vol zitten.

Jill (36) - Zoetermeer
“Het was een geweldige ervaring. Hier zou ik nooit op gekomen zijn.”Lees meer

Zaterdagmiddag, op weg naar mijn eerste activiteit. Indiburn. Nog nooit van gehoord. Een jaarlijks terugkerend festival in een strandtent in Scheveningen. Een samensmelting van (live) muziek, marktjes, kunst, bring your own food, bbq’s, etc. Burningman in het klein, aldus de omschrijving. Het was een geweldige ervaring. Hier zou ik nooit op gekomen zijn. Het lekkere weer, gezellige mensen en de locatie aan zee, hielpen allemaal mee aan de heerlijk ongedwongen sfeer. De ontvangst was ontspannen en hartelijk. En ik voelde mij meteen op mijn gemak. Opgelucht! Door de toegankelijke en open nieuwe mensen die ik heb leren kennen, werd het een top avond om niet meer te vergeten! En het leek of we elkaar al veel langer kenden. Achteraf ben ik ontzettend blij dat ik heb doorgezet, ondanks mijn twijfels of iets voor mij zou zijn.

Jojanneke (30) - Driebergen
“Na een relatie van 8 jaar was ik toe aan nieuwe dingen ontdekken.”Lees meer

Na een relatie van acht jaar weer nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe dingen ontdekken. Best eng. Ik wist in eerste instantie niet echt wat ik kon verwachten, dus ben ik iets eerder naar binnen gegaan om alvast rond te kijken. Tijdens mijn rondje lopen herkende ik Jeroen (de organisator) en de rest ging vanzelf. Er bleek ook een collega van mij bij te zitten, maar die kende ik nog niet. Extra leuk! Ik was heel laat thuis!

Lidwien (41) - Nederweert
“Het was gezellig. Open sfeertje ook.”Lees meer

Yep, ik heb gisteren heerlijk gewandeld in de Peel samen met NMLK-mensen. Het was gezellig. Open sfeertje ook. Ga ik zeker vaker doen. In de toekomst zal ik ook eens zoiets organiseren.

Lenie (52) - Breda
“Wat een uitkomst om spontaan nieuwe events te ondernemen!”Lees meer

Donderdagavond concert in Mezz Breda (7 deelnemers) en gisteren 16 km gewandeld bij de bloesemtocht in Geldermalsen (17 deelnemers). Sfeertje was gewoon relaxt. Binnen 5 minuten net of je elkaar al langer kent. Bizar eigenlijk dat dat kan. Wat een uitkomst om spontaan nieuwe events te ondernemen!

Marie-Hélène (53) - Almere
“Het was super! Alles klopte.”Lees meer

Ik had gisteren mijn 'vuurdoop': botterzeilen in Huizen. Het was super! Alles klopte. Geweldige weer, wind door de haren en gewoon heerlijk zeilen. Daarbij allemaal lekkere hapjes en een erg leuk gemengd gezelschap van mensen. Dit uitje was de jaarbijdrage aan NMLK meer dan waard.

Tessa (33) - Schoonhoven
“Mijn eerste ervaring was precies wat ik verwachtte.”Lees meer

Koeien melken, zou ik nooit hebben bedacht! Dat vind ik het leuke aan NMLK: dat er leuke, originele activiteiten opstaan, die je met je vrienden nooit doet. Mijn eerste ervaring was precies wat ik verwachtte. Het was super gezellig. Iedereens stelde zich aan elkaar voor en de sfeer was heel open. Ik heb mij meteen opgegeven voor meerdere activiteiten.

Sandra (38) - Rossum
“Allemaal verschillende mensen met allemaal nieuwe verhalen, echt heerlijk!”Lees meer

Mijn eerste activiteit; een AVATAR fotoshoot. Grappig om samen een leuke profielfoto te maken. En ik vind fotografie helemaal geweldig! Het was een erg leuke middag. De groep bestond uit allemaal verschillende mensen met allemaal nieuwe verhalen, echt heerlijk! Sommigen kenden elkaar al van eerdere activiteiten, maar bij binnenkomst kletst iedereen met elkaar en voelde het direct vertrouwd. Het was van begin tot het einde gezellig. En de foto’s zijn best goed gelukt, zie mijn profielfoto!

Nancy (38) - Leiden
“Vrienden heb ik genoeg, maar soms deel je andere interesses.”Lees meer

Vrienden heb ik genoeg, maar soms deel je andere interesses. En je hebt geen zin om die altijd alleen te ondernemen. Een vriendin van mij vertelde over NMLK en zei: dat is echt iets voor jou. En ze had gelijk! Ik heb even rondgesnuffeld op de site en ben direct lid geworden. Als eerste activiteit heb ik een weekend geboekt. Spannend al die nieuwe mensen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik heb er een paar nieuwe kennissen bij.

Guillaume (31) - Frankrijk
“Gewoon durven en de rest komt vanzelf!”Lees meer

Daar sta je dan... Je hebt één van de belangrijkste beslissingen van je leven genomen, namelijk in je eentje verhuizen naar een ander land, en nu? Natuurlijk eerst Nederlands leren, en daarna? Hoe ga je mensen ontmoeten in je nieuwe omgeving? NMLK was de gouden tip! Beter kon niet, want er is geen betere manier om een sociaal netwerk op te bouwen en je Nederlands te oefenen als je net verhuisd bent. Na een paar activiteiten ben je er helemaal aan verslaafd, en heb je nieuwe vrienden leren kennen. Gewoon durven en de rest komt vanzelf!

Marina (27) - Gouda
“De sfeer is open en je legt snel contact en hebt vooral veel lol.”Lees meer

Mijn eerste activiteit was de NMLK Hot Summer Beachparty in Scheveningen! Ik kon gelukkig met iemand meerijden. Dan ken je tenminste al iemand, want je wilt op zo’n groot feest niet alleen op de dansvloer staan. Ik hoorde die avond dat veel meer mensen carpoolen. Achteraf was het niet eens nodig, de sfeer is open en je legt snel contact en hebt vooral veel lol.

Anita (23) - Amsterdam
“Wat mij direct opviel, was dat je erg makkelijk contact legt en de sfeer bijzonder open is.”Lees meer

Ik kom uit Friesland en woon, werk en studeer sinds kort in Amsterdam en ken daar nog weinig mensen. Ik zit nog maar net bij NMLK, maar tijdens het Valentijnsfeest met Funflirten heb ik een hoop mensen leren kennen. Wat mij direct opviel, was dat je erg makkelijk contact legt en de sfeer bijzonder open is. Dit heeft mij positief verrast. Ik ga nu mee met een NMLK weekend. Ben benieuwd wie ik daar allemaal leer kennen.

Petra (33) - Arnhem
“Wat mij opviel was het warme ontvangst bij binnenkomst en hoe makkelijk je iedereen kan aanspreken.”Lees meer

Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, maar merk dat in de doorsnee kroeg of club mensen vooral met zichzelf of hun "eigen" groepje bezig zijn. Daarom vind ik NMLK een verademing! Nadat ik wat drempelvrees had overwonnen ben ik naar mijn eerste activiteit NMLK De Borrel in Amsterdam geweest. Dit is een maandelijkse borrel die exclusief door NMLK wordt georganiseerd in alle grote steden. Wat mij meteen opviel was het warme ontvangst bij de entree. Maar vooral hoe makkelijk je iedereen gewoon kon aanspreken. Inmiddels heb ik zelf een activiteit georganiseerd: hardlopen, mijn passie.

Eva (32) - Rotterdam
“Wat een heerlijk verfrissende avond om leuke dingen te doen met mensen die je niet eens kent!”Lees meer

Anderhalf jaar geleden stapte ik met een bonzend hart bij mijn eerste activiteit naar binnen. Een borrel in Rotterdam. Is het niet leuk, ben ik zo weer thuis was mijn gedachte. Het liep heel anders. Met een paar werden we letterlijk als laatste de kroeg uitgeveegd! Wat een heerlijk verfrissende avond om leuke dingen te doen met mensen die je niet eens kent! Het leukste zijn de weekenden. De open en ontspannen sfeer die er dan hangt, is heerlijk en je leert elkaar een stuk beter kennen. Binnen een paar dagen bouw je met sommige mensen een hele hechte band op waaruit ook vriendschappen ontstaan. Ik spreek uit ervaring!

Ivete (37) - Rotterdam
“Ik wil graag dingen doen die ik niet onderneem met mijn vriendenclub.”Lees meer

Waarom heb ik mij aangemeld voor een activiteit met wildvreemden, terwijl ik ook gezellig met mijn vrienden op de bank kan zitten? Ik wil graag dingen doen die ik niet onderneem met mijn vriendenclub: zoals paintballen of abseilen van de Euromast. Na iedere activiteit nog even een drankje en gezellig kletsen. Ik heb het afgelopen jaar meer nieuwe ervaringen opgedaan dan in de voorgaande vijf jaar. Super leuk!

Petra (28) - Purmerend
“Ik kom uit Tsjechië en woon sinds een paar jaar in Nederland.”Lees meer

Ik kom uit Tsjechië en woon sinds een paar jaar in Nederland. Mijn eerste activiteit was een borrel in Utrecht. Vooraf was ik best een beetje angstig, maar ik heb er zeker geen spijt van. Ik werd gastvrij ontvangen en contact maken ging opvallend makkelijk. Dankzij NMLK heb ik vriendelijke en interessante mensen ontmoet en dat hielp mij hier in Nederland meer "thuis" te voelen. Inmiddels heb ik aan diverse activiteiten meegedaan, zoals weekenden weg en heb ik via NMLK mijn vriend leren kennen. En ik ben nog steeds actief.

Yvie (38) - Friesland
“Ik houd van last minute spontane dingen doen.”Lees meer

"Nee, ik kan niet. Misschien over twee weken"? Ik houd van last minute spontane dingen doen. Waar heb ik vandaag zin in: een film, borrel, avond dansen of naar de sauna? Lastig als je vrienden weinig tijd hebben en je een maand vooruit moet plannen. NMLK biedt uitkomst. Je haakt gewoon aan en er zijn altijd wel leuke dingen te vinden in jouw regio. Mijn eerste activiteit was de bios in Meppel met twee andere meiden. De film was echt super. In tijden niet zo gelachen. Eindelijk gelijkgestemden gevonden! Hoop nog heel veel mensen te ontmoeten! Nu zeggen ik tegen mijn vrienden: Uh sorry, ik kan vanavond niet, ik ga leuke dingen doen met nieuwe mensen. Misschien kan ik over twee weken?

Anneke (27) - Amsterdam
“Sky diven, duiken, gezellig een filmpje kijken op de bank tot grote feesten.”Lees meer

Ik ben lid geworden van NMLK, omdat er altijd wel iets leuks te beleven valt. Sky diven, duiken, gezellig een filmpje kijken op de bank tot grote feesten. Dat wilde ik een maandje proberen. Ik begon met een summercourse zeilen. Zou ik me wel op mijn gemak voelen? Is het niet gek; allemaal mensen die elkaar niet kennen? Eenmaal op de boot was de sfeer meteen goed. Spontane, open, gezellige mensen. Het was net of ik weg was met mensen die ik al een hele tijd kende. Welke activiteiten je onderneemt, bepaal je zelf en je kunt makkelijk een nieuwe activiteit opzetten. Zo doe je binnen no time contacten op, bij activiteiten die je echt leuk vindt. Ik heb de smaak te pakken!

Agnieszka (30) - Medemblik
“Hoewel ik sceptisch was in het begin, heeft de eerste borrel al mijn twijfels weggenomen.”Lees meer

Je kent het wel: al je vrienden hebben een partner en jij bent single. Je bent al die goedbedoelde koppelpogingen zat en wilt gewoon leuke dingen doen. Via Google kwam ik op de site 'nieuwe mensen leren kennen' terecht. Hoewel ik sceptisch was in het begin, heeft de eerste borrel al mijn twijfels weggenomen. Leuke en open mensen, gezellige sfeer en vooral ongedwongen. Op het menu staat van alles! Van dancefeestjes tot paaldansen, schieten, zingen, paintball, stadsverkenning, varen, ga zo door. Voor mij is NMLK zeer geschikt!

Erik (26) - Alphen
“Het was geen ijskoude ervaring, maar een warm bad.”Lees meer

Ik ben lid geworden van NMLK, omdat ik meer mensen wil leren kennen. Ik koos als eerste activiteit voor schaatsen. En het was geen ijskoude ervaring, maar een warm bad. Het was leuk en ontspannen. Als je samen bezig bent, vallen meteen alle spanningen weg. De een bleek nog beter te kunnen schaatsen dan de ander. Door deze positieve ervaring ga ik vaker meedoen aan activiteiten van NMLK.

Sean (27) - Amsterdam
“Originele activiteiten waar je zelf misschien in eerste instantie niet op zou komen.”Lees meer

Als je vrienden ver buiten de stad wonen en drukke agenda’s hebben, is het lastig om iets spontaans te plannen. NMLK maakt dit een stuk makkelijker en je ontmoet meteen gelijkgestemde mensen die iets leuks willen doen. Dat vind ik het leuke aan NMLK: dat er originele activiteiten op staan waar je zelf misschien in eerste instantie niet op zou komen. Mijn eerste ervaring (borrel) was erg verrassend. Iedereen staat voor elkaar open en je hebt zo een gezellig gesprek in een open sfeer. Door deze positieve indruk heb ik me gelijk opgegeven voor meerdere activiteiten. Kortom, een ontspannen en leuke manier om nieuwe vrienden te maken!

Linda (33) - Maarssen
“NMLK zorgt voor gezellige dagen, avonden en activiteiten die je in je eentje niet snel doet.”Lees meer

Mijn eerste activiteit met NMLK is alweer een paar jaar geleden. Een stamppotbuffet met stadswandeling door Leiden. Spannend om 'zomaar' op straat te wachten op mensen die je nog niet kent. Het werd een heel gezellige avond met leuke mensen, bijna een soort 'schoolreisje'. Daarna nog een aantal stadswandelingen gedaan, picknick, feest op een boot in Rotterdam en nog veel meer leuke dingen! Meest bijzondere activiteit was toch wel Moonlight met Uilen; het zelf vasthouden van deze indrukwekkende dieren zal ik niet snel vergeten. Kortom: NMLK zorgt voor gezellige dagen, avonden en activiteiten die je in je eentje niet snel doet.

Dana (31) - Rotterdam
“Iedereen staat heel erg open voor nieuwe contacten, dus ik voelde me meteen welkom.”Lees meer

Mijn eerste kennismaking met ‘nieuwe mensen’ was swingend, een tangoles in Rotterdam. Naderhand samen gezellig uit eten. Ik vond het toch wel spannend om alleen naar een NMLK-activiteit te gaan, maar het was alleen maar leuk. Iedereen staat heel erg open voor nieuwe contacten, dus ik voelde me meteen welkom. Dit gevoel werd nog versterkt door tips over interessante activiteiten. Een ontspannen en leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen voor mij!

Lincy (35) - Gouda
“Je kunt vóóraf de deelnemers zien en kijken of je gemeenschappelijke interesses hebt.”Lees meer

Een goede tip voor nieuwelingen (al zeg ik het zelf). Je kunt vóóraf de deelnemers zien en kijken of je gemeenschappelijke interesses hebt. Stuur ze alvast een persoonlijk berichtje, dan is het eerste contact al gelegd en je spreekt af dat je elkaar op de activiteit treft! Heel erg leuk en het enge is er helemaal vanaf! En je hebt meteen een gespreksonderwerp.

Vin (32) - Den Haag
“Wat NMLK voor mij leuk maakt, is dat de nieuwe mensen die je leert kennen nieuwe vrienden worden.”Lees meer

Wat NMLK voor mij leuk maakt, is dat de nieuwe mensen die je leert kennen nieuwe vrienden worden. Dat is mij overkomen, terwijl ik dit niet had verwacht. Mijn eerste activiteit iets drinken tijdens de Den Haag Shopping Night. Het ging allemaal heel relaxt. En als je openstaat voor anderen en wat gesprekken voert, heb je echt een hele leuke activiteit! De feesten zijn nog gezelliger, want naast het ontmoeten van nieuwe mensen kom je ook altijd wel bekenden tegen. Het is een grote gezellig club van mensen met hetzelfde doel: plezier hebben en nog meer leuke en nieuwe mensen leren kennen.

Edwin (33) - Alkmaar
“Wat een leuke mensen, wat een mooie mensen. Wat een energie krijg ik hiervan!”Lees meer

Ik woon in Alkmaar, een leuk stad, waar ik veel vrienden en kennissen heb. Ik zou niet zonder mijn vrienden kunnen. Maar als mensen een jaar of 30 worden gaan ze trouwen en worden er kinderen geboren. Dan veranderen gedragspatronen en ga je niet meer iedere week met elkaar op stap. Bij mij veranderde er ook iets, ik wilde een andere baan en weer gaan studeren en van alles gaan doen, maar ik wist niet precies wat. Ik had behoefte aan iets nieuws. Toen ik van deze site hoorde, ben ik direct lid geworden. Ondertussen ben ik zo goed als verslaafd geworden. Iedere maand doe ik wel mee met 2 of 3 activiteiten. Wat een leuke mensen, wat een mooie mensen. Wat een energie krijg ik hiervan!

Marcel (35) - Rotterdam
“Ik heb een eigen bedrijf en kan zelf mijn vrije tijd indelen.”Lees meer

Ik heb een eigen bedrijf en kan zelf mijn vrije tijd indelen. Als ik op een doordeweekse avond vrij ben, wil ik soms graag de hort op. Mijn vrienden moeten altijd vroeg op en willen dan niet mee. NMLK biedt hierbij uitkomst. Leuke dingen doen met gezellige mensen, wanneer ik daar zin in heb. Mijn eerste activiteit was bowlen. Het was ontzettend gezellig en na de fanatieke bowl partij hebben we nog heerlijk nagepraat aan de bar. Mijn volgende activiteit wordt een NMLK feest. Daar heb ik goede verhalen over gehoord.

Bonnie (32) - Zwolle
“Je hebt nooit meer een excuus om iets niet te doen.”Lees meer

Toen ik hoorde van NMLK ben ik meteen voor een jaar lid geworden, nu meer dan 4 jaar geleden. Veel van mijn vrienden ken ik via NMLK. Mijn eerste activiteit was het Pimp up the party feest. Wat geweldig, de hele avond swingen en meteen een aantal nieuwe mensen leren kennen, met wie ik nu nog contact heb. De meest bijzondere activiteiten hebben de revue gepasseerd. Je hebt nooit meer een excuus om iets niet te doen wat je altijd al had willen doen. Maak er een activiteit van en er zijn altijd mensen die zich aansluiten.

Lesley (22) - Amsterdam
“Mijn vrienden zijn niet zulke theaterliefhebbers.”Lees meer

Mijn vrienden zijn niet zulke theaterliefhebbers, bij hoge uitzondering gaan ze mee. En dan alleen naar Theo Maassen of Najib Amhali. Via NMLK hoef ik nooit meer alleen. Zo leer ik ook nog eens heel veel leuke, creatieve mensen kennen en kan ik samen naar alle voorstellingen die ik wil.

Nolien (43) - Bennekom
“Ik vind NMLK een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen, maar ook om activiteiten te ondernemen die je anders misschien niet zou doen.”Lees meer

Vandaag aangemeld voor een wandeling in Rheden. Leuk gezelschap en lekker om zo last minute ergens aan te haken! Ik vind NMLK een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen, maar ook om activiteiten te ondernemen die je anders misschien niet zou doen. En natuurlijk fijn dat ik dingen kan ondernemen als het mij uitkomt!

Linda (33) - Hoorn
“Ik wilde nieuwe mensen leren kennen die net zoals ik volop in het leven staan.”Lees meer

Wat mij bracht tot een lidmaatschap bij NMLK? De naam geeft het al aan: ik wilde nieuwe mensen leren kennen die net zoals ik volop in het leven staan, dezelfde interesses hebben en leuke activiteiten willen ondernemen in het weekend. Het concept is subliem, de drempel is laag en bijna iedereen komt alleen, maar eenmaal aangekomen ben je niet alleen! Dat heb ik mogen ervaren bij mijn eerste activiteit tijdens de Fullmoon Cruise. Ik ontmoette die avond Kelly en in haar vond ik meteen een maatje met dezelfde instelling en interesses. Daarnaast heb ik met minimaal 10 mensen leuke gesprekken gehad en heerlijk gedanst. Alleen die ervaring is mijn abonnement dubbel en dwars waard!!

Sandra (46) - Oisterwijk Noord-Brabant
“Die avond heb ik zoooo gelachen. De tranen liepen op een gegeven moment over mijn wangen.”Lees meer

Spannend...... helemaal alleen ergens naar toe gaan en dan vreemden ontmoeten. Mijn vuurdoop was de comedynight bij de Effenaar in Eindhoven. Door de drukte kwam ik een kwartier te laat. Oeps! De organisator zei dat er meer mensen te laat waren. Die avond heb ik zoooo gelachen. De tranen liepen op een gegeven moment over mijn wangen. Daarna nog de kroeg in gedoken. Kortom, een zeer geslaagde avond en absoluut voor herhaling vatbaar.

Saskia (38) - Leiden
“Ik heb een brede interesse en wil graag ondernemen.”Lees meer

Ik heb een brede interesse en wil graag ondernemen. Helaas raakt mijn vaste vriendenkring steeds meer gesetteld. Onze afspraken bestaan steeds meer uit kinderverjaardagen, kraamvisites en bruiloften. Dus toen ik mij inschreef op de eerste activiteit, een borrel in mijn woonplaats, had ik direct al enorm veel zin. Natuurlijk wel een beetje spannend, toen ik voor het café stond wilde nog even hard wegrennen. Toen ik de drempel eenmaal letterlijk over was en een enthousiast 'hallo zijn jullie de ...uhh nieuwe mensen?' blufte, was het ijs direct gebroken. Ik kreeg een warm onthaal en heb een superavond gehad met een gezellige open-minded sfeer. Na mijn 3e activiteit was ik helemaal om en ben ik lid geworden. Leuk om op deze manier wat meer mensen in je eigen woonplaats te leren kennen.

Erica (42) - Amsterdam
“Na 5 jaar in het buitenland te hebben gewoond, besloot ik terug te keren naar Nederland.”Lees meer

Na 5 jaar in het buitenland te hebben gewoond, besloot ik terug te keren naar Nederland. Het leek een makkelijke beslissing; de praktijk bleek iets moeilijker. Al je "oude" vrienden zijn inmiddels gesetteld en jij begint weer van voor af aan. Mijn eerste activiteit was een lang weekend in de Belgische Ardennen. Tachtig mensen in een kasteel. Tuurlijk vond ik het doodeng - hoe gedraag je je, zijn er wel mensen met wie ik een klik zal hebben, kan ik wel meekomen met iedereen, hoe zou zoiets precies werken? Maar het bleek vrij makkelijk om contact te maken, omdat iedereen over het algemeen dezelfde instelling heeft. Ik heb dat weekend en nog vele, vele activiteiten daarna, zeer mooie mensen ontmoet. Sterker nog; ik heb het geluk gehad om via NMLK40up een aantal boezemvrienden te leren kennen en daar ben ik tot op de dag van vandaag nog altijd zeer dankbaar voor... Ik ben er trots op mezelf NMLK'er te noemen!

Maartje (32) - Landsmeer
“Je kunt nooit genoeg interessante mensen kennen.”Lees meer

Op een picknick in Utrecht hoorde ik over NMLK. De mensen die daar om me heen zaten waren allen erg gezellig en bleken elkaar van deze site te kennen! Ik besloot me aan te melden. Je kunt nooit genoeg interessante mensen kennen. Mijn eerste ervaring met NMLK leek een aflevering van Gooische Vrouwen. Drankje doen aan het Dok heette die. Een groepje leuke vrouwen in zomerjurk met hoge hakken streken neer op een mooi terras aan t IJ. Helemaal goed! Die paar drankjes mondden uit in een heus diner. We hadden zelfs een notuliste die bepaalde grappige uitspraken en goede ideeën voor nieuwe activiteiten ijverig neerpende. Een meidenclub, met ieder zo haar eigen juicy verhalen. Superleuk, we hebben gelachen! Wat mij betreft wordt dit zeker vervolgd.

Olaf (29) - Utrecht
“Door een tip van een vriendin kwam ik op het spoor van NMLK.”Lees meer

Door een tip van een vriendin kwam ik op het spoor van NMLK. Na veel positieve reacties op het internet, besloot ik om het een kans te geven en een abonnement te nemen. Mijn eerste activiteit was een stadswandeling door Utrecht. Het was boeiend om op dingen in mijn eigen stad te worden gewezen, waar ik al jaren nietsvermoedend langs liep. De samenstelling van de negenkoppige groep was erg gemengd, maar wat opviel was dat iedereen openstond om elkaar te leren kennen. Echt leuke mensen! Achteraf hebben we dan ook nog even gezellig gebabbeld met een drankje erbij. Op naar de volgende activiteit dus! Die is vanmiddag!

Marjan (46) - Utrecht
“Iedereen was meteen in gesprek met buurman of buurvrouw.”Lees meer

De dag ervoor was NMLK40UP pas in de lucht, dus de verwachting dat ik genoeg mensen bijeen zou krijgen voor de allereerste activiteit een dag later was klein.
Er druppelde slechts één reactie binnen de volgende dag. Ik dacht nou zelfs met één andere persoon ga ik er iets leuks van maken, ook al was ik zelfs ziek geworden. Ik kon als organisator toch niet afhaken.
Ik besloot een stuk of 20 of zo tips te versturen. S'middags kwamen nummer 2 en 3, ik attendeerde nog een bekende van me, en uiteindelijk zaten we er met 7 van de voor 8 personen bedoelde activiteit. De sfeer was ongedwongen, de muziek lekker Zuiders, en ieder was meteen in een intensief gesprek met de buurman of -vrouw. Ik vond het een supergezellige en geslaagde eerste activiteit en de personen, die ik die avond gesproken heb ook, en ik kreeg nog zelfs een paar bedankjes.
TOP! Wordt herhaald!
Marjan

Sette (26) - Deurne
“Wat gaaf om te ervaren hoe snel een groep met wildvreemden één leuke groep wordt!”Lees meer

Ik heb een leuk weekend gehad!

Mijn eerste activiteit was een spelletjesavond bij iemand thuis met een klein groepje van 8 mensen. De sfeer was heel ongedwongen. Mijn tweede activiteit was een NMLK-weekend. Super geregeld met goede dj’s en vele events. Mijn ervaring was geweldig! Wat gaaf om te ervaren hoe snel een groep met wildvreemden één leuke groep wordt!

Patricia (44) - Lelystad
“Al na een bezoekje hebben jullie er een blij en enthousiast deelnemer bij.”Lees meer

Al na een bezoekje hebben jullie er een blij en enthousiast deelnemer bij. De eerste NMLK-borrel was voor mij de kers op de taart… Ik wil meer! Gezelligheid alom en wat een heerlijkheid om allemaal mensen om je heen te hebben die ongeveer op hetzelfde punt in hun leven staan. Sommige deelnemers gaven aan dat ze het best spannend vonden om alleen op de borrel af te komen. Mijn indruk is dat het lekker laagdrempelig is: gewoon een kwestie van aansluiten en een praatje maken of met een knipoog en een beleefde glimlach het gesprek aanhoren, want niet iedereen zit immers op de praatstoel. Stiekem heb ik in mijzelf staan lachen: “eindelijk geen mannen of vrouwen in de buurt met opgeklopte verwachtingen… ik noem ze ook wel: “spoorloze date-zoekers”. Tijdens mijn treinreis naar huis kreeg ik de kriebels: ik wilde mijn enthousiasme delen… even iets roepen tegen bekenden en geïnteresseerden via Facebook.

Alexandra (38) - Haarlem
“Ik ben blij dat ik deze site ontdekt heb.”Lees meer

Opgegroeid in Leiden en na wat omzwervingen in Haarlem terecht gekomen. Een vriendin wees mij op de site van NMLK. Mijn eerste activiteit was stappen in de Heeren van Aemstel met 44 andere NMLK-ers. Lekker makkelijk, gewoon de kroeg in, een drankje doen en nieuwe mensen leren kennen; dat leek me wel wat. Ik vertelde vrienden dan ook vol trots dat ik zaterdag naar Amsterdam ging om daar nieuwe mensen te leren kennen, en een veelgehoorde reactie was: ga je alleen? Maar ken je dan helemaal niemand? Durf je dat? De zaterdag naderde en door die opmerkingen was ik knap zenuwachtig geworden. Thuis alvast een wijntje gedronken om vol goede moed richting het Thorbeckeplein te gaan. Voor de deur denk je: wat nu? Gewoon naar binnen stappen en hopen dat de eerste persoon die je aanspreekt ook een nieuw mens is. Gelukkig was dat zo, alle spanningen verdwenen meteen, en ik werd aan een heleboel andere nieuwe mensen voorgesteld. Er speelde een live bandje en ik heb heerlijk de hele avond gekletst, gelachen, gedanst en heerlijk meegezongen met de muziek. Kortom: een heerlijk avondje Amsterdam met allemaal leuke nieuwe mensen. Ik ben blij dat ik deze site ontdekt heb.

Tiny (55) - Capelle aan den IJssel
“Gezellig dingen ondernemen met gelijkgestemden zonder dat er verplichtingen tegenover staan.”Lees meer

Mijn eerste activiteit was een film in Den Haag, daar heb ik mensen ontmoet waarmee het heel gezellig was, het klikte, voelde of ik ze al langer kende en heb een heerlijke avond gehad. Zo'n leuke avond dat ik mij direct voor een volgende activiteit heb aangemeld. Inmiddels ben ik voor een jaar lid geworden, want dit is wat ik zocht: gezellig dingen ondernemen met gelijkgestemden zonder dat er verplichtingen tegenover staan. Ja, het concept NMLK is op mijn lijf geschreven en ik kan het iedereen aanraden.

Bianca (27) - Rotterdam
“Ik vond het onwijs spannend en heb lang getwijfeld of ik het wel zou doen.”Lees meer

Na jaren in Zeeland te hebben gewoond onlangs verhuist naar Rotterdam. Om mijn sociale netwerk uit te breiden ben ik lid geworden van NMLK. Net mijn eerste activiteit gehad via NMLK en dat was een paasweekend weg in Overijssel. Ik vond het onwijs spannend en heb lang getwijfeld of ik het wel zou doen, het was tenslotte een heel weekend weg met onbekende mensen. Collega's en vrienden zeiden direct: dat is toch helemaal niets voor jou? Uiteindelijk toch de beslissing gemaakt om er voor te gaan, op sommige momenten moet je uit je comfortzone stappen. Ik had met iemand afgesproken om samen te rijden, zodat ik alvast een nieuw persoon leerde kennen en niet alleen zou aankomen. Best spannend, maar het verliep vlekkeloos. We hebben lekker gekletst in de auto en de twee uren vlogen voorbij. Eenmaal aangekomen kwam ik terecht in een relaxte sfeer waar iedereen al met elkaar aan het praten was. Ik heb een fantastisch weekend gehad met allemaal leuke mensen en heb hier zeker leuke contacten aan overgehouden.

Marcella (51) - Diemen
“Donderdag tijdens de picknick een aantal leuke mensen leren kennen.”Lees meer

Ik ben nog maar kort bij NMLK en heb inmiddels aan een paar activiteiten meegedaan (en een paar zitten in de planning!).

Donderdag tijdens de picknick een aantal leuke mensen leren kennen. Wat een fijne sfeer. We boften natuurlijk ontzettend met het weer, maar de organisatie was ook top! Goed om het eten en drinken apart te zetten, kleedjes neer te leggen e.d. Dank je voor het regelen van alles en graag tot een volgende keer!

Sabine (27) - Zuid-Holland
“Met NMLK kun je gaan wanneer jij wilt en ben je niet afhankelijk van je vaste vriendenkring.”Lees meer

De eerste keer alleen vond ik erg spannend. Ik had van tevoren bedacht dat ik gewoon zou gaan kijken en snel weer weg zou gaan. Ik wist niet zo goed wat voor mensen er zouden komen en of ik me wel op mijn gemak zou voelen. Toen ik binnenkwam was dat gevoel eigenlijk al vrij snel verdwenen. Er hing een open sfeer en iedereen stond open voor een praatje. Uiteindelijk heb ik een onwijs leuke avond gehad met hele andere mensen dan waar ik normaal mee om ga en dat vond ik een leuke ervaring!

Veel van mijn vrienden hebben een relatie of kinderen waardoor ze lang niet altijd zin hebben om iets leuks te gaan doen. Met NMLK kun je gaan wanneer jij wilt en ben je niet afhankelijk van je vaste vriendenkring.

Margreet (45) - Zwolle
“Same spirits same souls.”Lees meer

De eerste keer ging ik samen met drie anderen naar de film "Knielen op een bed violen" daarna nog gezellig een drankje gedaan en gekletst. Gisteravond "wijntje biertje wie doet er mee". Deels bestond de groep uit dezelfde mensen die naar de film gingen; deels uit anderen. Het was erg geslaagd. Ik merk dat velen in dezelfde levensfase zitten; Same spirits same souls.

Bart (42) - Haarlem
“Nooit verwacht dat het zo leuk zou zijn.”Lees meer

Flink wat leuke mensen ontmoet. Met een paar alweer vervolgafspraken gemaakt. 7 uur vanochtend kwam ik thuis, want toen de boot om 1:30 aanmeerde, ben ik met nog 5 anderen Amsterdam in gegaan en hebben we nog "even" doorgefeest. 5 mensen die ik op de boot voor het eerst ontmoet heb. Nooit verwacht dat het zo leuk zou zijn.

Alice (52) - Haaksbergen
“Eigenlijk best bijzonder dat de groep van 15 mensen gelijk vertrouwd voelde.”Lees meer

Eindelijk....gisteren mijn eerste activiteit bij NMLK. Het was supergaaf. Concert van Causes in Deventer. Leuke muziek. Eigenlijk best bijzonder dat de groep van 15 mensen gelijk vertrouwd voelde. Ik heb de smaak helemaal te pakken, het geeft me enorm veel energie! Ik heb het volgende event al georganiseerd.

Maaike (30) - Utrecht
“Mijn comfortzone heb ik alvast opgerekt ;-)”Lees meer

De NMLK Feromoon Cruiseparty was mijn eerste NMLK feest. Hilarisch! Toevallig deed ik die middag de test op www.whatismycomfortzone.com om de grootte van mijn comfortzone te weten te komen. "Alleen naar een feest gaan" stond vermeld als een activiteit die getuigt van 'buiten je comfortzone' gaan. Die kon ik alvast aanvinken! :) Enigszins buiten mijn comfortzone was het inderdaad om alleen naar dit feest te gaan. Van te voren vroeg ik me af: hoe zou dat gaan, op wie zou ik afstappen, waar moet ik over praten? Eenmaal aangekomen ging het echter helemaal vanzelf. Geen moment heb ik alleen gestaan. Er kwamen vanzelf mensen naar mij toe, zelfs toen ik al met anderen in gesprek was. De gesprekken waren interessant en alles behalve standaard. De tijd vloog om. Dat ga ik vaker doen, alleen naar een feest! Mijn comfortzone heb ik alvast opgerekt ;-)

Stel een vraag