Het verschil tussen Ontmoeten & Daten?

 • vrijdag 28 april

  Als oprichter van NMLK blijft het elke keer weer een mooi wonder om te zien hoe wildvreemde mensen in een groep ontdooien. Afgelopen Paasweekend kenden de meeste mensen elkaar totaal niet. Je ziet sommigen gezond gespannen binnenkomen. Zenuwachtige blikken en de kat uit de boom kijken. Maar na een korte introductie en een biertje is hier niets meer van te merken. Iedereen praat met elkaar. Hoe komt dit toch?

  Ik hoor regelmatig van NMLK-leden dat dit komt, omdat de focus bij NMLK ligt op het ontmoeten. Samen leuke dingen doen en ervaringen delen. Het draait niet om daten. Ik mocht vorig jaar zomer aan den lijve ondervinden wat het verschil is.

  Afgelopen juli organiseerde NMLK een geslaagd zeilweekend op een luxe 3 mast klipper. Naast ons lag een soortgelijk schip die zich hadden aangemeld voor een singles weekend. De schepen lagen direct naast elkaar, dus we konden elkaar zien en horen. Wat mij meteen opviel is dat NMLK-ers met alle aanwezigen in groepsverband een ontspannen praatje maken op het dek. Ze willen elkaar echt leren kennen. Op het schip van het singles weekend waren mensen driftig 1 op 1 met elkaar in gesprek. En na een klein uurtje hoorde ik twee dames, die samen naar het singles weekend waren gekomen, zeggen: “Er zit helemaal niets bij, zullen we maar gaan?” Eerst dacht ik dat dit een geintje was, maar al snel zag ik de dames van de steigerplank stappen op weg naar huis.

  Op de luxe klipper van NMLK was inmiddels de muziek aangegaan en stonden mensen te chillen en te dansen. Wauw, is dit het verschil tussen daten en ontmoeten? Even later stapten twee mannen van het singles weekend bij ons aan boord met de vraag of ze gezellig mee mochten dansen. Natuurlijk! Volgens hen was de sfeer op hun schip nogal jachtig en gespannen. Ze waren van harte welkom voor een drankje en dansje. De volgende avond - na een hele dag zeilen - lagen we weer naast het schip vol singles. In de avond danste onze groep gezellig op het buitendek op de beats van de DJ. En tegelijk zag ik in de nacht tweetallen gedesillusioneerd binnendruppelen op het singleschip. Ontevreden. Ze hadden niemand gescoord op hun ‘succesvolle’ stapavond op het uitgestorven Terschelling. Ondertussen dansten Tom en Arnoud van het singleschip voor de tweede avond bij ons aan boord met vrolijke NMLK-ers. Misschien was dit alles toeval, maar wat mij het meest is bijgebleven waren de vele ontevreden en verwachtingsvolle gezichten van de mensen op de singleboot.

  De meeste NMLK leden zijn single. Waarom is de sfeer op onze weekenden dan zoveel relaxter? Komt dit omdat als je gaat ontmoeten, de verwachtingen anders zijn dan wanneer je gaat daten.? Met daten heb je immers een duidelijk doel voor ogen: je zoekt en kijkt naar iemand met het oog of dit relatiemateriaal is voor later. De verwachtingen zijn torenhoog. En mensen laten tijdens hun eerste date meestal niet hun ware gezicht zien. Is de sfeer daarom misschien meer gespannen?

  Ik ben benieuwd naar jouw mening?  Carlo is oprichter NMLK en lid sinds 10 april 2004
  • 12 February om 11:28
   Hi Carlo, ik ben al een tijdje lid (zoals je weet), en gisteravond had ik weer zo'n buitengewoon gezellige avond met 5 volslagen vreemden bij een etentje in de categorieën 25-55 jaar. We werden bijna het restaurant uitgeveegd. De hele leeftijdrange was vertegenwoordigd en omdat daten geen issue is (kan bij toeval, who knows) verloopt zo'n avond altijd ontspannen en veilig voor iedereen. Ik verwonder me iedere keer weer.
  • 23 April om 00:13
   Hi Carlo, mooi om te lezen! Ik heb me net aangemeld in deze community en hoop (zoals de titel van jullie community al aangeeft) nieuwe mensen te leren kennen. Ik kan me helemaal voorstellen dat de NMLK schuit veel gezelliger was! Dat heb je mooi weergegeven in je samenvatting van het event. Dit is ook precies de 'vibe' die ik las/zag toen ik op zoek was naar een nuchtere community op internet. Jullie sprongen er bovenuit! Lekker samen lol hebben. Simpel levensdoel lijkt het. Maar o zo belangrijk

Stel een vraag