Lef of taboe? (door Nanny)

  • zaterdag 21 januari

    Als ik mensen enthousiast vertel over mijn ervaringen met NMLK verrast het me soms om te horen dat het mensen, of ze nu jong of oud zijn, aan lef lijkt te ontbreken om op een spontane manier nieuwe mensen te ontmoeten. Ik hoor dan dat ik dapper ben dat ik leuke dingen doe met mensen die ik niet ken. Tja, een dating website ... dat begrijpen de meeste nog wel (laat ik daar nou niet zoveel mee hebben!!) maar een site om te ontmoeten en te beleven met nieuwe mensen ... dat is voor sommige toch nog wat onwennig, merk ik.

    Dus ga ik graag met ze in gesprek.
    Eigenlijk blijken dan velen stiekem ook wel eens graag een change of scenery te willen of gewoon nieuwe mensen te willen ontmoeten en nieuwe ervaringen te willen delen, maar zitten ze bijvoorbeeld vast in patronen en hebben net even dat ene zetje nodig.

    Prachtig, vind ik het om dan te zien hoe ze reageren als ik ze vertel dat je gewoon weer eens ongegeneerd in de ringen kunt hangen tijdens apenkooi, dat het ook waanzinnig leuk is om trampoline te springen, dat je prachtig mooie gesprekken met mensen kunt hebben na het bijwonen van een lezing of gewoon heerlijk uit je dak kunt gaan op gave feesten, lekker chillen in de duinen, varen in sloepen door de Amsterdamse grachten of kanoën bij maanlicht tijdens Koningsnacht. Maar boven alles natuurlijk dat je daarmee je wereld weer wat breder maakt en op een ongedwongen manier leuke nieuwe mensen kunt leren kennen.

    En wat horen jullie om je heen? Ik ben super benieuwd naar jullie ervaringen?



    Nanny lid sinds 13 oktober 2016
    • 17 January om 00:12
      Ik heb het idee dat het ook best wel een cultuur ding is. IK ben paar keer voor een aantal weken in Amerika geweest. En in mijn ervaring leggen mensen daar veel gemakkelijker contact. IK kon daar in een lift staan en een wild vreemde begint op eens een conversatie. En zo iets is niet zeldzaam daar. Bij de meeste Nederlanders ligt die drempel hoger denk ik. Maar ook al maak je in Amerika gemakkelijker vrienden. De vriendschappen daar zijn wel weer vaak meer oppervlakkig na mijn idee.
    • 03 April om 20:13
      @ Yvette1966, dat gevoel heb ik soms/vaak ook. Daarvoor heb ik een oplossing: Als er de voor-mij-leuke-activiteiten bij mij in de buurt ontbreken, dan organiseer ik die gewoon zelf. Het kost wel wat extra moeite en wat lef, maar al doende leert men. Ondertussen, na jaren heb ik al tientallen activiteiten georganiseerd en dat vind ik juist fijn, want dan pas leer je de mensen beter kennen.
    • 23 January om 21:01
      Toch het lef niet om bericht te laten staan Elen?
    • 23 January om 12:45
      [Dit bericht is verwijderd door Elenakie]

Stel een vraag