Actief & Sportief

4 daagse Haarlem dag 3 Spaarnwoude 25km

4 daagse Haarlem dag 3 Spaarnwoude 25km

Organisator: Sjaak72
Haarlem
09.00 - 16.00

Deelnemers 5 / 8

Plaats:
Haarlem - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 8

Deelnemers 5 / 8

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 10,00
 

Adresgegevens

Website:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 5 / 8

Nog 3 plekken vrij

Omschrijving

De wandel4daagse van Haarlem is een jaarlijks terugkerend evenement in het Hemelvaart-weekend. Er kunnen afstanden van 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer per dag worden afgelegd. Je kunt één, twee of drie dagen meewandelen of de hele 4-daagse en je kunt er ook voor kiezen om elke dag een andere afstand te lopen. Zelf heb ik me ingeschreven voor de 30 kilometer en wil ik op zaterdag en zondag 25km lopen i.p.v. 30. Het lijkt me leuk als er 4/5 mensen de hele 4-daagse mee willen wandelen en dat er per dag 4/5 andere mensen meelopen.

Op de derde dag maken we kennis met het recreatiegebied aan de oostkant van Haarlem. Na een gezellige koffiestop bij café paviljoen Bij Van Assema aan de rand van het prachtige vaargebied de Mooie Nel trekken de 20 en 25 kilometer hierna richting Spaarndam.
Nieuw is het traject langs de oevers van het riviertje het Spaarne die Haarlem de bijnaam Spaarnestad opleverde. Hierna volgt het zicht op de Haarlemse Bolwerken met grote cultuurhistorische betekenis en een zeer waardevol boombestand.
Vanaf de 25 kilometer afstand volgt het traject door het Westhoffbos en het groene gebied van de Houtrakpolder langs het Noordzeekanaal.

Onderweg zullen we om de 2 uur een stop houden. Neem wel je eigen boterhammen mee, daar ik niet weet waar en hoe laat we onderweg horeca tegenkomen. Op deze manier zijn we qua lunch flexibel. Deze 4-daagse wordt niet door Le Champion verzorgd en dat betekent waarschijnlijk dat deze 4-daagse minder massaal is. Foto's van voorgaande jaren laten onderweg wel een banaantje, drinken en een eco toilet zien.

Hou rekening met een gemiddelde wandeltempo van circa 5 - 5,5 km/uur.

Stel een vraag