Dit event is al begonnen/geweest.

Amsterdam Open Air

Amsterdam Open Air

Amsterdam
12.00 - 23.00

Deelnemers 0 / 17 (min. 1)

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 1 - max. 17

Deelnemers 0 / 17 (min. 1)

Leeftijd:
25 - 45 jaar
Kosten:
€ 37,50
Uitleg kosten:
Toegangskaartje alleen voor zaterdag 26 MEI
 

Omschrijving

event
Het stadsfestival van AIR, MTV, GirlsLoveDJs, Carnivale en Apenkooi
Na het grote succes van Amsterdam Open Air in 2011, ligt het natuurlijk voor de hand dat dit keihard moet worden overgedaan. Daarom wordt het Amsterdamse outdoor seizoen tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 26 [deze activiteit] en zondag 27 mei geopend met een passend vervolg in recreatiegebied Gaasperpark. Er wordt zelfs uitgebreid: van een ééndags klapper wordt het festival dit jaar een echte weekender, waar ook nog eens ruimte is om de nacht door te brengen op de camping!


Amsterdam Open Air The Weekender is een initiatief van AIR en MTV, samen met een aantal toonaangevende Amsterdamse organisaties. Daardoor zal het programma, net als vorig jaar een oprechte dwarsdoorsnede zijn van het hoofdstedelijke nachtleven.

Wanneer uiteenlopende karakters hun krachten bundelen, ontstaat natuurlijk een vrolijke heksenketel. De vier hoofdpodia worden gehost door Apenkooi, Carnivale, Format en GirlsLoveDJs. Op de kleinere stages maken Pleinvrees, Nachtspelen, Cable en Midnight Freaks het feest compleet. Op deze manier doorbreekt Amsterdam Open Air de muzikale grenzen waar festivals doorgaans mee te maken hebben. Zowel de aard als de sound van het festival zullen dan ook op beide dagen stevig variëren.

Omdat iedere organisatie trouw blijft aan het eigen karakter komt een veelvoud aan genres, waaronder deephouse, dubstep, electro, tech house en techno, uitvoerig aan bod. Zo wordt Amsterdam Open Air eigenlijk een speurtocht door het hedendaagse muzikale landschap. Een feestelijke afspiegeling van wat Amsterdam momenteel te bieden heeft.

Tijdens Amsterdam Open Air krijgen bezoekers de mogelijkheid om het festival twee dagen te bezoeken. Het grootste voordeel van deze nieuwe opzet is dat ook twee keer zoveel muziek geprogrammeerd kan worden. Meer acts, meer stijlen, en ook meer ruimte om muzikaal talent een kans te geven. Bezoekers kunnen zich dit jaar dus twee hele dagen in een uitbundig en muzikaal avontuur storten.

De locatie speelt natuurlijk een grote rol in het geheel. Het landschap van recreatiegebied Gaasperpark leent zich bij uitstek voor het neerzetten van een waanzinnig festival. Door de mix van bomen, heuvels en het frisse water is het festival nooit overdonderend, en steeds verrassend.

En net als vorig jaar is Amsterdam Open Air weer makkelijk te bereiken via metrolijn 53. Je bent er zo!

VANAF DINSDAG 7 FEBRUARI GAAT DE KAARTVERKOOP VAN START.
Kaarten zijn te koop via de website of bij één van de Primera verkooppunten. Omdat we het leuk willen houden is er bewust voor gekozen om de lage prijs te handhaven. Een weekendticket kost € 57,50. een camping combiticket (3 overnachtingen + ontbijt, beperkt aanbod) kost € 99,50 en een dayticket kost €37,50.De camping is open van vrijdag 25 mei 12.00 tot maandag 28 mei 12.00.

Stel een vraag