Dit event is al begonnen/geweest.

Anselm Kiefer Museum Voorlinden

Anselm Kiefer Museum Voorlinden

Wassenaar
13.15 - 16.00
Uitgelicht

Deelnemers 3 / 10

Plaats:
Wassenaar - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 10

Deelnemers 3 / 10

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 22,00
Uitleg kosten:
Entree €19,50 + toeslag €2,50
 

Omschrijving

Aanrader is om de film Anselm van Wim Wenders te bekijken, de 3D versie is super. Draait bijv in Rialto Amsterdam


ANSELM KIEFER

Dankzij zijn eigenzinnige beeldtaal, vol verwijzingen naar geschiedenis, mythologie en literatuur, groeide Anselm Kiefer (1945) uit tot een van de grootste kunstenaars van onze tijd. Zijn werk is een lust voor het oog en prikkelt het brein. Hij denkt groots, werkt op monumentale schaal met ongebruikelijke materialen en deinst er niet voor terug om de ongemakkelijke vragen van het leven te stellen. Tijdens zijn solotentoonstelling Bilderstreit bij Voorlinden kun je zijn intrigerende schilderijen, sculpturen, kunstenaarsboeken en installaties zien. Een groot aantal daarvan is nooit eerder vertoond.

Let op: de tentoonstelling van Anselm Kiefer is groot en kostbaar. Daarom geldt tijdens de tentoonstellingsperiode een toeslag van 2,50 euro op alle reguliere toegangsprijzen, behalve voor kinderen tot 12 jaar.

Anselm Kiefer is een onvermoeibare alleseter met oneindig veel interesses. De kunstenaar is altijd op zoek naar nieuwe inzichten en betekenissen. En dat zie je duidelijk terug in zijn gelaagde werk. Daarin verweeft hij Germaanse mythologie, geschiedenis, poëzie, literatuur en filosofie. Hij gebruikt daarbij traditionele en onconventionele materialen, zoals goud, olieverf, stro en lood. Kiefer stelt zijn werken bloot aan de elementen, steekt ze in brand, voegt levensgrote objecten toe of beitelt eerder aangebrachte lagen weg. Zo creëert hij ware symfonieën vol textuur en betekenis, waaraan hij liefst blijft doorwerken. Want een kunstwerk is voor hem eigenlijk nooit klaar.

Anselm Kiefer: Kunst is verlangen. Je komt er nooit bij, maar je blijft aanhouden in de hoop dat het je wel lukt.
  •     14 November om 11:02 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     14 November om 10:49 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     13 November om 09:21 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag