Dit event is al begonnen/geweest.
Actief & Sportief

Atb Gevorderden Zeddam Montferland 2 x 25 km

Atb Gevorderden Zeddam Montferland 2 x 25 km

Organisator: Jolanda73
Kilder
09.30 - 16.00
Uitgelicht

Deelnemers 7 / 8

Plaats:
Kilder - Gelderland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 8

Deelnemers 7 / 8

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
Kosten betreft indicatie en is voor drankjes en versnaperingen na afloop. Daarnaast is ATB jaarvignet van Natuurmonumenten nodig (via aangegeven website of website Natuurmonumenten; ook geldig voor ATB-routes Loonse Duinen en Posbank).
 

Omschrijving

We splitsen op in groepen van 2 personen ivm Corona richtlijnen. De route is gelegen in het Montferland / Bergherbos in de buurt van Beek, Stokkum en Zeddam. Beek ligt langs de snelweg Arnhem - Oberhausen. Het Bergherbos bestaat voor een groot gedeelte uit gemengde- en naaldbossen. Er leven vele dieren. Ook zul je er kleine heideveldjes tegenkomen. De oude walburcht Montferland is een vroeg middeleeuwse versterking. Het is een technisch en zwaar parcours dus noodzakelikk dat de deelnemer conditie hebben en met enige regelmaat mountainbiken.

Filmpje route:
https://www.youtube.com/...ction=share

Aard van de route: De 26 kilometer lange route Montferland (419 hoogtemeters en vier sterren waardering) kent een paar pittige klimmetjes en lekkere snelle afdalingen. Direct na vertrek kom je de Hettenheuvel tegen. Een zeer pittige onverharde klim waar het kleine verzet al snel noodzakelijk is. De route gaat dwars over de heuvel heen en brengt je in het gebied Grootbekermark. Hier voert de route je langs de bosrand door het Kleefse Hout. Vervolgens blijft het traject aan de buitenrand van het bos en kom je uit bij Klein Bekermark. Via een deel van de Keurvorstenheuvel kom je uit op de Ettenseweg langs informatiepunt 't Peeske (één van de startplaatsen van de route). De lange onverharde Ettenseweg loopt dwars door akkers en weilanden en zo kom je in het Korterbos. Hier ga je via Hoge Heide en de Hulzenberg naar de Boterweg. Dit is de verbindingsweg met het deel dat Montferland heet.
Hier rijd je over de Galgenberg en de Plakslag. Over de mooie paden van het Zeddammerbos gaat het terug in de richting van het begin van de route.
Het is een zeer mooie en goed uitgezette mountainbikeroute.

De route is prima bewegwijzerd, kent zeer veel onverharde paden, heeft pittige beklimmingen en lekkere afdalingen. Opvallend detail is dat de route er relatief droog bij ligt, ook tijdens de winter. De route is aangelegd en wordt onderhouden door de Pedaleur uit Doetinchem. GPX-bestand is ook via aangegeven website te downloaden.

Na afloop doen we gezellig een drankje en hapje. Handig als je een set schone kleding en handdoek meeneemt, voldoende eten/drinken voor onderweg en extra fietsband. Douchegelegenheid aanwezig, maar wel graag reserveren via aangegeven website.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag  

<