Dit event is al begonnen/geweest.

Avondwandeling: Heumensoord

Avondwandeling: Heumensoord

Malden
18.45 - 21.45

Deelnemers 1 / 6 (min. 2)

Plaats:
Malden - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 6

Deelnemers 1 / 6 (min. 2)

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Deelnemers 1 / 6

Minimaal 2

Omschrijving

We starten de route bij de parkeerplaats aan de Beukenlaan. De Beukenlaan is voor veel Nijmegenaren een heel herkenbaar stukje Heumensoord. Links en rechts van het pad groeien rododendronstruiken en, de naam zegt het al, beuken. Vanaf de Scheidingsweg tot aan de schietbaan verderop is de Beukenlaan een cultuurelement dat in stand wordt gehouden. Wil je de rododendrons zien bloeien, kom hier dan in mei wandelen. De kenmerkende laan met monumentale bomen bestaat al meer dan 150 jaar. Ook voor de toekomst is het beheer erop gericht dat deze laan behouden wordt.

Delen van Heumensoord worden begraasd door een kudde schapen. Bijvoorbeeld de heidevelden die je hier ziet, maar ook het terrein waar tijdens de Vierdaagse de militairen verblijven, en het zweefvliegveld in het zuidelijk deel van Heumensoord. Van april tot oktober kun je de kudde regelmatig op Heumensoord tegenkomen. Het zijn Kempische heideschapen. De schapen zorgen ervoor dat de heide in stand gehouden wordt en dat er natuurlijke overgangsgebieden zijn van de heide naar het bos eromheen.

Verder zijn er ook de resten van een Romeinse wachtpost uit de 3e eeuw te zien. Deze maakte deel uit van een keten van wachtposten aan de grens van het Romeinse rijk. De Romeinen gaven berichten door met behulp van fakkels en vlaggen. De wachtpost in Heumensoord was van hout, ongeveer 20 bij 20 meter groot en bedekt met dakpannen. Het gebouw was uitgerust met een uitkijktoren van zo'n acht meter hoog.

De tocht is ongeveer 13 km.

Mmm... er was iets met het weer.... Oja...ook bij regen word er gelopen Very Happy

Ga je gezellig mee met deze mooie tocht?

Stel een vraag