Dit event is al begonnen/geweest.

Beethoven Symphonie 2 en 7

Beethoven Symphonie 2 en 7

Enschede
14.30 - 16.30
Uitgelicht

Deelnemers 1 / 8 (min. 2)

Plaats:
Enschede - Overijssel
Deelnemers:
Min. 2 - max. 8

Deelnemers 1 / 8 (min. 2)

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 32,50
Uitleg kosten:
entree; 2,50 reserveringskosten komt er nog bij
 

Omschrijving

Beethovens Zevende is muziek waarbij je nauwelijks stil kunt zitten, zo aanstekelijk zijn de ritmes, met een sprankelende opening en een ronduit opzwepende finale

Ooit gedacht dat je bij hemelbestormer Beethoven onomwonden blij zou kunnen zijn, of zelfs zou kunnen dansen? Dan is dit tweede concert in Phions Beethoven Festival een uitstekende keuze. Zondagmiddag 8 oktober staan in het Muziekcentrum in Enschede de Tweede en de Zevende op het programma.

De twee symfonieën op dag twee in het eerste festivalweekend zijn de uitbundigste die Beethoven in zijn leven heeft geschreven. Absoluut aanstekelijk is zijn Tweede symfonie. In de vier delen is er nauwelijks een melancholieke of neerslachtige noot te bekennen.

En dan te bedenken dat hij nog maar een jaar voor hij het werk voltooide met zelfmoordplannen rondliep vanwege zijn opkomende doofheid. Het bewijst maar weer eens over hoeveel onverwoestbare wilskracht Beethoven beschikte.

Beethovens Zevende is zo mogelijk nog opgetogener. Wagner noemde het werk zelfs bewonderend de symfonie van de dans. Muziek waarbij je nauwelijks stil kunt zitten, zo aanstekelijk zijn de ritmes, met een sprankelende opening en een ronduit opzwepende finale.

De leiding is in handen van de Poolse dirigent Michal Nesterowicz. Hij is in Nederland bepaald geen onbekende; hij stond bij de meeste orkesten in ons land al eens op de bok. Ook bij Phion was hij meermaals te gast.

Een dirigent met opmerkelijk veel gevoel voor detail: Elke noot behandelt hij democratisch, schreef de pers. En dat is precies waar de muziek van Beethoven om vraagt.
  •     06 October om 19:58 Overijssel
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag