Dit event is al begonnen/geweest.
Educatie & Pers. ontwikkeling

Bezoek Joods Museum en Portugese Synagoge

Bezoek Joods Museum en Portugese Synagoge

Organisator: Erik81
Amsterdam
13.00 - 16.00
Uitgelicht

Deelnemers 6 / 8

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 8

Deelnemers 6 / 8

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 17,00
Uitleg kosten:
Zelf ticket kopen / Museumkaart geldig.
 

Omschrijving

We bezoeken het Joods Museum en de synagoge. Je moet vooraf ticket reserveren. Ticket reserveren:
https://widgets.prioticket.com/ynXUrpf5

Indicatieve planning:
13:00-14:30 Joods Museum
14:30-15:30 Portugese Synagoge
15:30-16:00 Ergens koffie drinken?

In de zeventiende en achttiende eeuw was Amsterdam een van de grootste en belangrijkste Joodse steden van de wereld. Dat zie je nog altijd terug in het Joods Museum in het hart van het Joods Cultureel Kwartier.
Bezoek het Joods Museum in de vier prachtig bewaard gebleven monumentale synagogen uit die tijd en ontdek hoe het was en ís om Joods te zijn in Nederland. Van moderne kunst tot eeuwenoude geschiedenis: schilderijen, ceremoniële voorwerpen, films en 3D-presentaties geven je een eigentijds en volwaardig beeld van de Joodse religie en cultuur in Nederland door de eeuwen heen.

Portugese Synagoge
De Portugese Synagoge is nog altijd in gebruik als gebedshuis voor de Portugees-Israëlietische gemeente. Buiten de diensten om kun je het kolossale gebouw met de verborgen schatkamers bezoeken. Op de binnenplaats heerst een serene rust, waardoor je je eeuwen terug waant. Het is niet moeilijk om je voor te stellen hoe families elkaar hier ontmoeten voor of na een sjabbatdienst. Bijzonder aan het gebouw is dat het originele interieur nog volledig intact is. Er is geen verwarming of elektriciteit. De enige verlichting komt van de honderden kaarsen die je om je heen ziet. Als het donker is, zorgt dat voor een prachtige sfeer. In het complex bevindt zich ook de oudste nog functionerende Joodse bibliotheek ter wereld: Ets Haim - Livraria Montezinos

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag