Dit event is al begonnen/geweest.
Educatie & Pers. ontwikkeling

Bezoek Vrijmetselarij museum Den Haag

Bezoek Vrijmetselarij museum Den Haag

Organisator: Erik81
Den Haag
13.50 - 16.30

Deelnemers 1 / 4 (min. 3)

Plaats:
Den Haag - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 4

Deelnemers 1 / 4 (min. 3)

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 7,50
Uitleg kosten:
Entree, zelf kaartje kopen. Museumkaart geldig
 

Deelnemers 1 / 4

Minimaal 3

Omschrijving

Bezoek Vrijmetselarijmuseum. Let op: plaatsen beperkt, vooraf kaartje (incl. rondleiding) reserveren is noodzakelijk

Voor een bezoek aan het museum heeft u een kaartje met een gereserveerd tijdslot nodig (kies 14.00uur). De reservering is inclusief een rondleiding door de vaste tentoonstelling (duur: 45 – 60 min.). Iedere rondleiding heeft een maximum aantal deelnemers, wacht dus niet te lang met reserveren!
Over het Vrijmetselarij Museum
Het Vrijmetselarij Museum beheert de museale collectie, de bibliotheek en de historische archieven van de Orde van Vrijmetselaren (inclusief die van de voormalige koloniën). Tot het archief behoren ook de historische ledengegevens, die gedigitaliseerd worden om onderzoek nog gemakkelijker te maken. Dit is een goudmijn voor genealogen.
De historische bibliotheek van de Orde is één van de grootste en belangwekkendste bibliotheken ter wereld op het gebied van vrijmetselarij. Het is een unieke, in de wereld ongeëvenaarde onderzoeksbibliotheek, toegankelijk niet alleen voor diepgaande studie, maar ook voor een eerste indruk.

Het museum heeft zich ontwikkeld uit een 19de-eeuwse verzameling gedenkstukken en is uitgegroeid tot een collectie die een beeld geeft van de materiële cultuur van de Nederlandse vrijmetselarij door de eeuwen heen. In het museum wordt vooral de praktijk van de vrijmetselarij belicht—in al haar variaties—aan de hand van schootsvellen en andere regalia, maçonnieke kunstnijverheid, siervoorwerpen, curiositeiten, schilderijen en grafiek.
Achter de gesloten deuren van de Tempel krijg je aan de hand van persoonlijke verhalen inzicht in de rituele praktijk. In deze Werkplaats stap je even in een totaal andere belevingswereld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag