Dit event is al begonnen/geweest.

Bordspel 'Het Dorp'

Bordspel 'Het Dorp'

Wormer
19.30 - 22.00

Deelnemers 4 / 4

Plaats:
Wormer - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 4 / 4

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Even een keer een ander spelletje dan Keez'n of Sequence, deze avond staat in het teken van 'Het Dorp'.
Ik heb het zelf pas een paar keer gespeeld, dat is inmiddels alweer een paar jaar geleden, maar ik vind het een heel leuk spel waar veel inzit! Voor degenen die het spel niet kennen is het misschien handig om van tevoren even de speluitleg te kijken op Youtube, dan kunnen we na een korte introductie gelijk starten.

Ik heb koffie, thee, diverse sapjes en wat lekkers in huis. Neem zelf gerust ook wat mee.


Het Dorp is een spannend bordspel voor de echte liefhebbers.

Elke familie probeert in het dorp roem te vergaren. Dat kan met carrières zoals bijvoorbeeld ambachtsman, in de kerk of de dorpsraad, of als wereldreiziger. Er zullen tijdens het spel nieuwe familieleden geboren worden, maar er zullen er ook een paar overlijden. Wie tijdens zijn leven hard heeft gewerkt, wordt opgenomen in de dorpskronieken en vergroot daarmee het aanzien van zijn familie.

Je pakt in je beurt steeds een invloedssteen van het speelbord en voert de bijbehorende actie uit. Zo kun je bijvoorbeeld graan oogsten, voor gezinsuitbreiding zorgen, goederen produceren, een ambacht beheersen, naar de markt, de waterput, de dorpsraad of de kerk, of op wereldreis gaan. Voor al deze acties heb je tijd en/of invloedsstenen nodig. Heb je een bepaalde hoeveelheid tijd verbruikt, dan overlijdt één van je familieleden. Die kan daarmee een plaats in de dorpskronieken verdienen, die punten oplevert. Natuurlijk zijn er ook verscheidene andere manieren om aan punten te komen. Wie uiteindelijk het meeste uit zijn leven in het dorp haalt, wint dit fascinerende bordspel.

Het Dorp biedt veel tactische uitdaging en keuzemogelijkheden, maar een ingenieus actiemechanisme zorgt toch voor een vlot spelverloop.
 •     21 June om 15:20 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     20 June om 13:05 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     19 June om 22:25 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     19 June om 20:09 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag