Dit event is al begonnen/geweest.

Dagje museumpark

Dagje museumpark

Rotterdam
10.10 - 15.30

Deelnemers 7 / 8

Plaats:
Rotterdam - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 8

Deelnemers 7 / 8

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 10,00
Uitleg kosten:
10 euro voor Boijmans ticket plus consumpties
 

Omschrijving

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand, het grootste architectuurfestival van Nederland dat dit jaar in het Museumpark plaatsvindt gaat het oude Boijmans open. Bezoekers kunnen onder meer een speciale kunstroute door het monumentale gebouw volgen.

We beginnen deze dag met de kunstroute. Deze duurt ruim een uur. Daarna gaan we naar het Paviljoen om te kijken wat daar te doen is.

Lunchen doen we bij het Nieuwe Instituut en mogelijk nemen we daar een kijkje op de bovenste verdieping (videokunst). Ik weet nu nog niet welke tentoonstelling ze dan hebben.

Na de lunch gaan we naar het Natuurhistorisch museum voor de tentoonstelling 'Dode-Dieren-met-een-verhaal'. Voorbeelden zijn: de Dominomus die werd doodgeschoten omdat zij 23.000 dominostenen omgooide, de Tweede Kamermuis, de meeuw die in botsing kwam met een traumahelikopter (beter bekend als de Traumameeuw), het legendarische slachtoffer van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend en de McFlurry-egel (uit 2007) staat in dit rijtje. In de tentoonstelling zijn altijd ongeveer tien Dode dieren met een verhaal te zien, in wisselende samenstelling.

Bij de kunsthal gaan we naar de tentoonstelling Relationships van de Amerikaanse fotograaf Richard Avedon (1923-2004). Deze belicht in ruim honderddertig foto’s zowel Avedons baanbrekende bijdrage aan de modefotografie als zijn karakteristieke portretfotografie. Zijn krachtige, expressieve portretten omvatten onder anderen schrijver Truman Capote, actrice Marlene Dietrich, muzikant Bob Dylan, kunstenaar Andy Warhol en actrice en model Nastassja Kinski.

En dan is het tijd voor een drankje. Het liefste zou ik dan ook nog bliksemsnel door het Depot willen lopen. Laat in de chat weten of je daar belangstelling voor hebt.

Ik heb - in de veronderstelling dat alles onmiddellijk uitverkocht zou zijn- de kaartjes al gekocht. Omdat we museum in en uitgaan is een MJK of Rotterdampas handig.

Eerder weg of een andere tentoonstelling bezoeken is geen probleem.