Dit event is al begonnen/geweest.

Dansvoorstellingen

Dansvoorstellingen

Amsterdam
19.30 - 22.30
Uitgelicht

Deelnemers 2 / 4

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 2 / 4

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 19,00
Uitleg kosten:
ticket (meer dagen dan korting)
 

Omschrijving

The Artists Are Present is het festival van ICK Dans Amsterdam/Artist Space waarin de nieuwe generatie kunstenaars zich presenteert aan het publiek én met elkaar de vloer deelt. Na de eerste succesvolle editie afgelopen najaar in Nieuw-West, vindt het festival nu voor het eerst plaats in Frascati. Van 13 tot en met 15 december nemen de jonge dans- en performancemakers je mee op een spannende ontdekkingsreis in een dynamisch programma aan voorstellingen, installaties, onverwachte pop-up presentaties en gesprekken.

We nemen Dag 3 route A
Via route 3A bezoek je eerst Try not to know what you know (30 min) , en daarna een double bill Indigo en Blackstone (7 min) en No Strings Attached (30 min). De avond wordt gehost door Robin Nimanong. Tussen de voorstellingen door kunt u genieten van Robin's pop-up en Christian Guerematchi's scènes uit FUNK. We sluiten het festival af met een afterparty met dj Funk Style.

1. Try not to know what you know (scènes) - Merel Severs & Milou van Duijnhoven

In de fysieke theaterperformance Try not to know what you know stappen Merel Severs en Milou van Duijnhoven een zelfgebouwde arena in, waarin ze zowel het verlangen als de afkeer naar heldendom onderzoeken. Ze laten los wat ze denken te weten en doen een nieuw voorstel; in constante beweging, transformatief, fluïde en ambigue.

Al spelend met martial arts, destructie, creatie en alles daar tussenin pogen ze zich te bevrijden uit het geconditioneerde lichaam waar geweld het lijkt te winnen van verbinding. In een voortdurende afwisseling tussen wel en niet in contact zijn met zichzelf en de ander, bouwen ze aftastend een universum waar ze met ongehoorde stemmen de beperkte beeldvorming binnenstebuiten keren. Wat willen zij bewegen in de wereld van nu?

2. Indigo en Blackstone (work in progress): Roshanak Morrowatian doet choreografisch onderzoek met de tekst Indigo en Blackstone van schrijver Abdelkader Benali. In dit onderzoek staat de relatie tussen dans en taal centraal. Samen met dansers van ICK Next is Roshanak aan de slag gegaan met themas als sisterhood, thuisloosheid en de paradox van een oneindig verlangen ergens aan te komen en tegelijkertijd in beweging te blijven.

3. No Strings Attached: Twee dansers zijn met een bungeekoord aan de muur verbonden en rennen zo snel als ze kunnen, nietsontziend en vastbesloten om hun doel te bereiken. Ze saboteren elkaar, dagen elkaar uit, geven op en beginnen weer opnieuw. Totdat een van de dansers, te moe om verder te gaan, de impasse ontdekt en zich langzaam realiseert om er niet meer tegenin te werken, maar ermee aan de haal te gaan. Om het in hun eigen voordeel te gebruiken en zichzelf sterker te maken. Ze ontdekken de verborgen mogelijkheden die erin schuilen en er begint een speels spel vangt aan.

De bungeekoorden die aan de dansers vastzitten zijn een metafoor voor hoe wij het leven ervaren. We kunnen ons allemaal identificeren met het gevoel dat het leven je soms tegenwerkt. Dat gevoel van een onzichtbare kracht die je terugtrekt, waardoor je je doel niet kunt bereiken. Je duwt, rent, kruipt zo hard als je kunt, maar je lijkt het nooit te halen. Het is alsof deze hogere kracht, dit universum, niet wil dat je je doel bereikt. Wat als deze onzichtbare kracht ineens zichtbaar wordt?
  •     09 December om 12:54 Flevoland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag