Dit event is al begonnen/geweest.

De Grens een migratieverhaal Ekaterina Levental

De Grens een migratieverhaal Ekaterina Levental

Tiel
20.00 - 22.00

Deelnemers 5 / 7

Plaats:
Tiel - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 7

Deelnemers 5 / 7

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 10,00
Uitleg kosten:
€ 10,00 p.p. incl. koffie/thee
 

Omschrijving

De Grens, een migratieverhaal
Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip.

Over De Grens
Welkom in niemandsland, waar niemand zeker is.
Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest. De Grens, over een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaansrecht, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en informeel gesprek.

Over Ekaterina Levental
Ekaterina werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet-Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het cum laude haar masterdiploma.
Ekaterina Levental werkte als soliste met opera- en muziektheatergezelschappen als De Nationale Opera, LOD Gent België, Opera Trionfo, Jan Fabre/Troubleyn België, Hollands Diep Dordrecht, Opera Spanga, Veenfabriek Leiden, Jeugdtheater Sonnevanck, Opera Nijetrijne, Holland Opera, Toneelhuis Antwerpen, Silbersee, LeineRoebana, Diamantfabriek, World Opera Lab en anderen.
Met Chris Koolmees ontwikkelt Ekaterina onder de naam LEKS Compagnie diverse muziektheaterprojecten, waaronder het autobiografisch drieluik De Weg De Grens Schoppenvrouw.
  •     09 December om 18:02 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     09 December om 14:22 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     08 December om 17:10 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     03 December om 20:37 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     03 December om 13:14 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag