Dit event is al begonnen/geweest.

Egmonder bollenroute op Koningsdag - 18 km

Egmonder bollenroute op Koningsdag - 18 km

Egmond Binnen
12.00 - 19.00

Deelnemers 6 / 12

Plaats:
Egmond Binnen - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 6 - max. 12

Deelnemers 6 / 12

Leeftijd:
45 - 65 jaar
Kosten:
€ 25,00
Uitleg kosten:
Geschatte kosten voor duinkaart, lunch, drankje/hapje aan het strand. Parkeren is gratis. Je kunt een duinkaart kopen bij de automaat aan het begin van de wandeling, maar ook via internet met je smartphone via MyOrder. Kijk hiervoor op de PWN website onder duinkaart.
 

Omschrijving

Tussen half april en half mei staan de bollenvelden in bloei. We lopen langs de bollenvelden van Egmond aan den Hoef, de Zuidermeerpolder, de Sammerpolder en de Baafjespolder. Deze afwisselende wandeling voert ons door 3 dorpen, polders, duinen en strand. De wandeling wordt ook wel de 3 Egmonden route genoemd (Egmond Binnen, Egmond aan de Hoef en Egmond aan Zee). Aan het einde gaan we via de duinen het strand op.

We beginnen met een lekkere lunch bij ons startpunt. Rond 13.30 uur starten we met de wandeling. In het eerste lang(st)e stuk van de wandeling lopen we door de polders en kunnen we genieten van de fotogenieke Smile bollenpracht. Na ruim 2 à 2,5 uur lopen komen we na de polders via de duinen aan op het strand, waar we hopelijk op een terras in het zonnetje kunnen neerstrijken voor een drankje en misschien nog een hapje. Tot slot lopen we het laatste stuk door de duinen (of via het strand en de duinen) terug naar ons startpunt.

Aanvullende info:
> Kom je met OV, ik kan max. 3 personen afhalen van station Castricum. Hou rekening met het feit dat als je met de trein over Amsterdam komt, het nogal druk kan zijn i.v.m. Koningsdag.
> We starten en eindigen bij horeca met voldoende gratis parkeerplaats.
> We lopen grotendeels op onverharde paden, trek goede wandelschoenen aan.
> Wandeltempo is actief, ca. 4,5 à 5 km/uur.
> Neem genoeg contact (klein)geld mee voor de afrekening van de lunch. Apart afrekenen met een groep van 12 personen geeft veel oponthoud voor het restaurant.
> Einde ca. 18/19 uur.

Stel een vraag