Dit event is al begonnen/geweest.

Escher in het Paleis

Escher in het Paleis

Den Haag
11.00 - 14.30
Uitgelicht

Deelnemers 2 / 8

Plaats:
Den Haag - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 8

Deelnemers 2 / 8

Leeftijd:
30 - 49 jaar
Kosten:
€ 11,00
Uitleg kosten:
Entree van het museum
 

Omschrijving

Ga je mee op ontdekkingstocht in het werk van Escher? Tussendoor, en na afloop is er alle tijd om wat te drinken en bij te praten.

Ontdek de kunstenaar Maurits Cornelis Escher, een man die zich constant bleef verbazen over de wonderlijke wereld om zich heen. Bij Escher in Het Paleis zijn de bekendste werken uit zijn oeuvre te bewonderen. Eschers ontwikkeling als kunstenaar staat centraal. Leer over zijn leven en werk, ontdek hoe hij te werk ging bij het maken van zijn bijzondere grafiek en duik diep in zijn geschiedenis. Zijn vroege werk bestaat uit houtsneden van personen en weergaloze weergaven van natuur en landschappen, waarin hij zijn talent verkent. In zijn latere werk ontwikkelt hij zijn revolutionaire vlakvullingen, metamorfoses en optische illusies.

Daarnaast is er de tentoonstelling Koninklijke ontmoetingen. Tien Haagse kunstenaars gaan in de tentoonstelling Koninklijke ontmoetingen een gesprek aan tussen traditie en experiment, tussen verleden en heden. Escher in Het Paleis heeft de kunstenaars uitgenodigd om nieuw grafisch werk te maken, met als inspiratiebron Paleis Lange Voorhout en zijn voornaamste bewoner, Koningin-Moeder Emma. Voor de tentoonstelling zijn ze uitgedaagd om buiten hun comfortzone te treden, want de kunstenaars maken normaliter werk vanuit allerlei verschillende disciplines: van grote architectonische installaties tot fotografie. Hun vernieuwende aanpak levert een bont palet aan kunstwerken op. Een caleidoscopische blik op de geschiedenis die laat zien dat grafiek meer is dan tweedimensionaal werk op papier.
  •     16 September om 07:33 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     15 September om 17:09 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag