Dit event is al begonnen/geweest.

Expeditie Zuiderwaterlinie - omgeving Waalwijk

Expeditie Zuiderwaterlinie - omgeving Waalwijk

Waspik
10.15 - 14.00

Deelnemers 5 / 8

Plaats:
Waspik - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 2 - max. 8

Deelnemers 5 / 8

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Waalwijk en omgeving maakt deel uit van de stelling Breda-Geertruidenberg en werd ontwikkeld als een samenhangende militaire stelling met Breda en Geertruidenberg als belangrijke vestingsteden. In het gebied nabij Waalwijk werd in 1765 een systeem van sluizen en inundatievlakken aangelegd.

Historische linie-elementen om deze samenhangende militaire stelling te beschermen, zijn helemaal tot in het landschap rondom Waalwijk terug te vinden. Van de Zuiderwaterlinie wordt gezegd dat het de scheidslijn tussen friet en patat, tussen protestant en katholiek en tussen zand en klei vormt. Waar die overgang van zand naar klei letterlijk te vinden is, is in het natuurgebied Westelijke Langstraat. Dit gebied tussen Waalwijk en Waspik wordt ook wel de Naad van Brabant genoemd. Met zijn zeer bijzondere plantengroei en een rijk vogel- en dierenleven is dit cultuurlandschap van monumentale waarde.

In het gebied rondom Waalwijk wandel je tijdens Expeditie Zuiderwaterlinie langs Natuurgebied Westelijke Langstraat, het Halve Zolenpad en Natuurpark De Veste. Eendenkooi Den Dulver is normaal gesproken gesloten voor publiek maar speciaal voor Expeditie Zuiderwaterlinie opengesteld. Onderweg laat je je verrassen door De Legendejagers en maak je ritje met de huifkar. Geniet van muziek en lokale streekproducten. Wandeling is 11 - 14 km.

Ga mee op ontdekkingstocht tijdens Expeditie Zuiderwaterlinie. Deelname is gratis! Schrijf je wel even in via de website

Neem voor onderweg wat te drinken en eten mee, begin en eindpunt is horeca. Na de wandeling is gelegenheid om samen wat te drinken en/of te eten.
 •     15 September om 22:02 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.
 •     11 September om 14:21 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.
 •     06 September om 20:00 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.
 •     06 September om 17:29 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.
 •     05 September om 23:15 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag