Dit event is al begonnen/geweest.

Fergus Mccreadie Trio Jazzdagen Harderwijk

Fergus Mccreadie Trio Jazzdagen Harderwijk

Harderwijk
20.15 - 22.00
Uitgelicht

Deelnemers 1 / 4 (min. 2)

Plaats:
Harderwijk - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 1 / 4 (min. 2)

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 16,25
Uitleg kosten:
Kaartje en reserveringskosten
 

Omschrijving

Schotse jazzpianist haalt inspiratie uit de muziek en het landschap van zijn thuisland.

Fergus McCreadie is een van de meest opwindende jonge jazzpianisten van dit moment. Met zijn unieke mix van jazz en Schotse volksmuziek geïnspireerd door de sublieme landschappen van zijn land, verovert Fergus de harten en geesten van het publiek over de hele wereld. Hij is ongetwijfeld een toekomstige ster in wording.

'Het spelplezier spat er ruim een uur lang van af', schreef de Volkskrant over het debuutalbum Cairn van Fergus McCreadie Trio dat verscheen op het toonaangevende Britse platenlabel Edition Records. Inmiddels is de opvolger Forest Floor verschenen, wederom een schot in de roos en werd gelijk genomineerd voor de Mercury prize 2022. In 2022 ontving Fergus de JazzFM Award voor Instrumentalist van het Jaar, bovenop het winnen van de Scottish Album of the Year Award op dezelfde dag.

Fergus heeft een aangeboren diepte, flair en natuurlijke expressie. Zijn vermogen om over te gaan van een volledige vloeiende, stralende pulse-wash van geluid naar een rustige, eerste lichte stilte in een moment is gewoon adembenemend. Hoewel zijn muziek is gebouwd op de folk tradities waarmee hij is opgegroeid, is het de veelzijdigheid van ritme en kleur, van de meest delicate tinten tot de hoogste energie, die boeiend is. De eigen composities van McCreadie zijn even speels en eigentijds als de improvisaties van het trio.
'Wat heeft hij een prachthand van componeren en hoe goed snappen Bowden en Henderson steeds waar hij naartoe wil. De chemie tussen de geweldige spelende muzikanten brengt de mooiste muziek voort die momenteel binnen de jazz te horen is.' - Written in Music.
'Een duizelingwekkende fusie van de Schotse cultuur en jazzgeschiedenis' - The Times '

'Een van mijn favoriete jazz piano trio albums van de laatste jaren' - Jamie Cullum.

Bezetting:
Fergus McCreadie piano
David Bowden contrabas
Stephen Henderson drums

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Podium Plan en Fonds Podiumkunsten.
  •     02 March om 11:07 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     24 January om 18:39 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag