Dit event is al begonnen/geweest.

Film Gelders Doek februari 2023

Film Gelders Doek februari 2023

Arnhem
19.30 - 22.00

Deelnemers 5 / 5

Plaats:
Arnhem - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 5

Deelnemers 5 / 5

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 7,50
Uitleg kosten:
Film ticket . Voor deze voorstelling gelden vrije plaatsen. Je koopt zelf je ticket online.
 

Omschrijving

Q&A na afloop!

Gelders Doek is hét platform voor cinema uit de regio. Filmmakers uit jouw buurt tonen hun laatste werk en gaan in gesprek met het publiek. Op dinsdag 28 februari staat er weer een Gelders Doek-avond gepland in Focus.

Ben je zelf filmmaker, student of liefhebber? Wil je gratis naar edities, online films terugkijken, je netwerk versterken en/of filmtalent uit de regio steunen? Sluit je dan aan en word ook lid!

PROGRAMMA
Toeschouwers
Elize Kuiper | NL 2021 | 25 min
In deze korte documentaire volgt regisseur Elize Kuiper kleine levens in de grote flats van Immerloo in Arnhem-Zuid. De bewoners leven boven, onder en naast elkaar, maar kennen elkaar eigenlijk nauwelijks. Ze zijn druk met hun eigen kleine wereldjes, die zich afspelen in en rondom de flat. En ze zijn maar wat bewust van hun stempel als ‘achterstandswijk’. Dan oudejaarsnacht 2019. Doordat twee tienerjongens stunten met vuurwerk, ontstaat er brand in de flat. Een jong gezin komt vast te zitten in de lift en de vader en zoon komen te overlijden. Het is een traumatische gebeurtenis waarvan de flatbewoners vanaf de galerij getuige zijn. Een drama dat er diep inhakt en gevolgen heeft op het dagelijks leven in de flat.

Schaduw Volk
Gus Wickerhoff | NL 2021 | 30 min
Een korte documentaire over de 23-jarige stadsnomade Jan, die door diverse tegenslagen in het leven in een tent in het Stadsblokkenpark naast de Rijn in Arnhem is beland. Jan valt, door zijn jonge leeftijd en doordat hij niet drugsverslaafd is, buiten de criteria van veel opvangcentra. Hij heeft geen identiteitsbewijs en moet daardoor alternatieve manieren vinden om aan geld te komen. Jan is vast komen te zitten in een tweestrijd tussen de vrijheid van het dakloze bestaan en de hunkering naar een leven met dak boven zijn hoofd. Documentairemaker Gus Wickerhoff volgt hem maandenlang en onderzoekt de problematiek waar hij tegenaan loopt.

GELDERS DOEK
  •     27 February om 16:20 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     24 February om 18:51 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     24 February om 17:45 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     24 February om 15:45 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     24 February om 14:19 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag