Dit event is al begonnen/geweest.

Film Shoplifters

Film Shoplifters

Utrecht
17.00 - 22.00

Deelnemers 5 / 10

Plaats:
Utrecht - Utrecht
Deelnemers:
Min. 4 - max. 10

Deelnemers 5 / 10

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 10,00
Uitleg kosten:
Kaartje voor de film, eventuele drankjes/hapjes komen daar bovenop
 

Omschrijving

Veelgeprezen film Shoplifters:

De Volkskrant ★★★★★ (vijf sterren)
In zijn sublieme twaalfde speelfilm toont Hirokazu Kore-eda hoe een gezin overleeft op de bodem van de samenleving. Meesterlijk pendelt Shoplifters tussen het droevige, het vertederende en mild-komische.

Trouw ★★★★★ (vijf sterren)
Een fijnzinnig familiedrama. Wat is dat eigenlijk, een familie? Het acteursensemble excelleert in naturel spel. Vandaar dat het drama aan het eind, als alle geheimen worden openbaart, zo hard aankomt.

Het Parool (geeft geen sterren)
Een film met een warm kloppend hart, waar je volledig aan de kant van dit gezin staat tegen de tijd dat de boel begint te ontsporen. Kore-eda schaart zich definitief in het rijtje grote namen.

NRC ★★★★★ (vijf sterren)
Shoplifters is een schildering van tijd en licht, een golf van filmische beweging. Een film over zoveel, maar vooral over dat onzegbare dat alleen in grote filmkunst kan worden gemaakt.

VPRO Cinema ★★★★ (vier sterren)
Gouden Palm-winnaar over een handvol verstotenen die samenleven in een klein huisje. De begripvolle en warme manier waarop Kore-eda de interactie binnen dit samengestelde gezin weergeeft, maakt duidelijk dat hij veel sympathie voor ze voelt. Toch romantiseert hij hun lot nooit..

De film start om 19:15 en tot 19:00 uur kunnen gereserveerde kaartjes worden gehaald bij de kassa. Ik heb 10 kaartjes gereserveerd, na 19:00 uur vervalt de reservering.

Vooraf doen we een hapje/drankje bij het cafe in de bioscoop. Als je later wilt aanschuiven, of alleen de film wilt kijken kan dat natuurlijk ook.
Drankje na de film is altijd mogelijk voor de liefhebbers!

Tot snel!

Stel een vraag