Dit event is al begonnen/geweest.

Film 'Suite Française'

Film 'Suite Française'

Gouda
20.30 - 22.30

Deelnemers 2 / 8 (min. 4)

Plaats:
Gouda - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 8

Deelnemers 2 / 8 (min. 4)

Leeftijd:
25 - 45 jaar
Kosten:
€ 8,00
Uitleg kosten:
Je kan gratis pinnen bij de kassa. Nationale Bioscoopbon is geldig.
 

Deelnemers 2 / 8

Minimaal 4

Omschrijving

SUITE FRANÇAISE is een romantische oorlogsdrama waarin Matthias een Duitse soldaat speelt die in de Tweede wereldoorlog verliefd wordt op een Française.
De film begint in het voorjaar van 1940, als Frankrijk onder de voet wordt gelopen door het Duitse leger. Het land is in complete chaos: Parijzenaars ontvluchten en masse de hoofdstad, maar op het platteland blijkt de bezetter eveneens de baas. Zo ook in het dorpje Bussy, waar de jonge Lucile Angellier (Michelle Williams) samen met haar dominante moeder (Kristin Scott Thomas) woont. Lucile's man is door de Duitsers afgevoerd als krijgsgevangene en tot overmaat van ramp wordt haar huis ingenomen door de jonge Duitse officier Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts). Aanvankelijk moet Lucile helemaal niets van hem hebben, maar uiteindelijk bloeit er iets op tussen de twee.

Deze film oogt heel authentiek door opnames op buitenlocaties in Frankrijk en België. Bijzonder is het vrouwelijke perspectief van het oorlogsdrama. 'Er zijn al talloze films waarin we zien wat oorlog is voor mannen. SUITE FRANÇAISE focust juist op ervaringen van vrouwen, gebaseerd op het werk van de de Frans-Oekraïense schrijfster Irène Némirovsky.
Zie de trailer:
https://www.youtube.com/...4cR0L6invGQ

Filmhuis Gouda is gevestigd in een voormalige school, en heeft één comfortabele zaal, een professionele projectors en een moderne DolbyDigital-geluidsinstallatie. Naast de zaal is er een gezellige foyer met bar en leestafel waar we verzamelen.
Zie http://www.filmhuisgouda...e-francaise
Na afloop kunnen we gezellig wat gaan drinken in de mooie historische binnenstad van Gouda!

Stel een vraag