Dit event is al begonnen/geweest.

Filmavond - Groundhog Day

Filmavond - Groundhog Day

Online
20.00 - 22.00

Deelnemers 3 / 20

Plaats:
Online
Deelnemers:
Min. 2 - max. 20

Deelnemers 3 / 20

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Groundhog Day (te vertalen als bosmarmottendag) is een feestdag die in de Verenigde Staten en Canada elk jaar op 2 februari wordt gevierd. Op deze dag zou de bosmarmot (Engels: groundhog) volgens folklore ontwaken uit zijn winterslaap en zich buiten zijn hol wagen. Volgens de traditie zou de bosmarmot het einde van de winter kunnen voorspellen op grond van zijn eigen schaduw. Als de bosmarmot op Groundhog Day zijn eigen schaduw ziet, zal hij terugkeren naar zijn hol en zal de winter nog zes weken duren. Mocht hij zijn schaduw niet zien en niet terugkeren naar zijn hol, is het einde van de winter nabij.
De grootste viering van Groundhog Day vindt plaats in Punxsutawney, Pennsylvania, waar regelmatig tot 40.000 mensen op afkomen. De Groundhog Day-viering verkreeg hier wereldwijde bekendheid dankzij de film Groundhog Day uit 1993, met Bill Murray in de hoofdrol.

Bill Murray is perfect als de cynische weerman Phil Connors die in een Noord-Amerikaans plaatsje steeds op dezelfde - en niet bepaald zijn beste - dag wakker wordt. De tijd lijkt rijp voor een bezoekje aan de psychiater (die hem inderdaad therapie voorschrijft), of beter nog een eigen, diepgaand onderzoek. Langzaam raakt Phil doordrongen van de filosofische kanten van zijn lot, en hoewel hij zijn stekeligheid (gelukkig) niet verliest, begint hij elke dag noodgedwongen weer aan een nieuw en gaandeweg wat beter leven. Het slot van deze bij vlagen hilarische komedie is wat aan de brave kant, maar het verhaal blijft verrassend.

Synopsis
Bill Murray is op zijn best in deze romantische komedie over een weerman die op de ergste dag van zijn leven gevangen zit in een persoonlijke tijdsvervorming. Samen met een meedogenloos vrolijke producer (Andie MacDowell) en een bijdehante cameraman (Chris Elliott) wordt tv-weerman Phil Connors (Bill Murray) naar Punxsutawney, Pennsylvania, gestuurd om verslag te geven over het jaarlijkse Groundhog Day Festival.
  •     01 February om 20:49 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     29 January om 22:50 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     27 January om 22:58 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     16 January om 17:35 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     09 January om 17:44 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag