Dit event is al begonnen/geweest.

Filmhuisfilm

Filmhuisfilm

Bergen
20.00 - 22.00

Deelnemers 3 / 8

Plaats:
Bergen - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 8

Deelnemers 3 / 8

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 10,00
Uitleg kosten:
Een ticket kost 10 euro. Om online een ticket te kopen word je gevraagd je te registreren. Je kunt ook ter plekke een ticket kopen (mits er nog kaarten beschikbaar zijn)
 

Omschrijving

In de sfeervolle Zwarte Schuur midden in de bosrijke omgeving van Bergen wordt zaterdag de 23e de film L’événement vertoond.
Vooraf en achteraf is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en evt een drankje te nemen. Ik zal er uiterlijk 19.45uur zijn, de film begint 20.15uur.

Genre:
Drama
Regie:
Audrey Diwan
Cast:
Anamaria Vartolomei, Sandrine Bonnaire, Luàna Bajrami, Louise Chevillotte
Land:
Frankrijk
Jaar:
2020
Lengte:
100 min
Taal:
Frans
Ondertiteling:
Nederlands

Het indrukwekkende L’événement van Audrey Diwan, winnaar van de Gouden Leeuw op het jongste filmfestival van Venetië, is gebaseerd op de gelijknamige autobiografische roman van de Franse schrijver Annie Ernaux.
Frankrijk, 1963. De briljante literatuurstudente Anne (een ijzersterke Anamaria Vartolomei) heeft een mooie toekomst voor zich. Maar de droom om haar studie af te maken en zich van haar sociale afkomst los te wrikken spat uiteen wanneer ze vaststelt dat ze zwanger is. Het ongewilde resultaat van een liefdesnacht met een jongen die zich niet geroepen voelt om samen met haar een kind op te voeden. Terwijl haar eindexamens naderen en haar buik dikker wordt moet Anne een besluit nemen, kiest ze voor een toekomst waarbij ze kan ontsnappen aan het lot van haar proletarische familie of voor een leven als alleenstaande moeder zonder diploma. Kiest ze voor abortus dan loopt ze kans in de gevangenis te belanden.

★★★★ “L’événement is inderdaad een evenement, een film om te beleven.” – De Morgen
  •     23 April om 06:10 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     17 April om 22:06 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag