Dit event is al begonnen/geweest.
Educatie & Pers. ontwikkeling

Films Is the man who is tall happy en Hope Frozen

Films Is the man who is tall happy en Hope Frozen

Organisator: Karin16
Nijmegen
19.00 - 00.00

Deelnemers 3 / 8

Plaats:
Nijmegen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 8

Deelnemers 3 / 8

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 5,00
Uitleg kosten:
Kies je eigen ticketprijs voor een film (2,50 - 5 - 10 euro)
 

Omschrijving

Op (4 en) 5 november vindt InScience Amazing Discoveries plaats, met de zeven meest indrukwekkende en spraakmakende films uit de geschiedenis van InScience.

Ik wil op zaterdagavond 5 november naar 2 films gaan: 'Is the man who is tall happy?' en aansluitend naar 'Hope Frozen'.

Het is ook mogelijk om maar bij 1 van beide aan te sluiten. En als ik zelf na 1 film genoeg heb, sla ik de tweede misschien ook wel over (maar die vind ik wel interessant, dus probeer wel te gaan).

Is the man who is tall happy?
Noam Chomsky is een van de meest beroemde en gerespecteerde filosofen van deze tijd en ook een beroemde linguïst. In Is the Man Who Is Tall Happy? wordt hij geïnterviewd door de veel geprezen regisseur Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind). De interviews gaan over veel verschillende onderwerpen, van taal en wetenschap tot politiek. Gondry vangt deze rivier van gedachtes in animaties die hij zelf met de hand tekende, in een kinderlijke krabbelstijl. Op deze manier maakte hij één van de meest visueel inventieve en speelse documentaires van de laatste tijd en een toepasselijk eerbetoon aan een van de grote, vrije denkers van nu.

Hope Frozen:
Einz is een tweejarig meisje uit Bangkok dat haar strijd tegen een hersentumor verliest. Nu is ze de jongste persoon in een cryonische tank. Haar Thais-boeddhistische ouders besloten haar klinisch dode lichaam in te laten vriezen. Zoon Matrix, een 15-jarige whizzkid, gaat op zoek naar het antwoord of de wetenschap zijn zusje Einz ooit zal doen herleven. Hope Frozen volgt de familie die haar wedergeboorte hoopt te ervaren in een nieuw lichaam.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag