Dit event is al begonnen/geweest.
Kunst & Cultuur

Finding Willard - Het Zuidelijk Toneel

Finding Willard - Het Zuidelijk Toneel

Organisator: Esther164
Rosmalen
20.30 - 22.45
Uitgelicht

Deelnemers 10 / 10

Plaats:
Rosmalen - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 2 - max. 10

Deelnemers 10 / 10

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 19,50
Uitleg kosten:
Kaartje kost € 19,50 excl. ticketkosten, inclusief drankje
 

Omschrijving

Finding Willard
Tom Struyf & Het Zuidelijk Toneel

Welke plek geven we mensen die afwijken van de norm in onze samenleving? Wat betekent het om voor elkaar te zorgen in veranderende tijden? In dit filmische reisverhaal toont de Belgische theatermaker Tom Struyf (1983) zijn persoonlijke zoektocht naar onze omgang met mensen die buiten de boot vallen. Een machtig mooi toneelstuk over opbouw en verval, over zorg en het creëren van een betekenisvolle gemeenschap.

Tijdens een reis door de Verenigde Staten belandt theatermaker Tom Struyf (1983) per toeval in het dorpje Willard. Willard ligt in de schaduw van een voormalige psychiatrische instelling en doet hem denken aan een psychiatrisch ziekenhuis in Geel, thuis in België. Een toevallige kennismaking met een bijzondere plek mondt uit in een meeslepende trip waarbij Toms persoonlijke leven innig met Willard verweven raakt.

Tussen 1869 en 1996 werden duizenden cliënten opgevangen in het psychiatrisch ziekenhuis in Willard. De hele regio was economisch afhankelijk van het instituut. In Finding Willard neemt Tom Struyf je mee naar het Willard van vroeger en dat van nu - waar de laatste overblijvers samenkomen en voor elkaar proberen te zorgen. Laat je meevoeren door het ontroerende verhaal van Peggy, Alta, Lesley en Tom, in zijn zoektocht naar de ideale plek om samen te leven.

Finding Willard is prachtig documentaire theater. Een persoonlijk reisverhaal over opbouw en verval, tijd, zorg en een betekenisvolle gemeenschap. Tussen 2018 en nu maakten Tom en zijn team een achttal reizen waarin ze de mensen en het landschap van Willard op de voet volgden. Het resultaat: een multimediale, filmische voorstelling waarin Tom zijn fascinatie voor een plek en een aantal mensen in verband brengt met een persoonlijke gebeurtenis en zo een compleet nieuw verhaal construeert.