Educatie & Pers. ontwikkeling

Gespreksstof - Community Art - Leefgoed Rosmalen

Gespreksstof - Community Art - Leefgoed Rosmalen

Organisator: Esther164
Rosmalen
10.00 - 13.30

Deelnemers 4 / 4

Ladies only
Plaats:
Rosmalen - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 4 / 4

Ladies only
Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 7,00
Uitleg kosten:
Indicatie voor wat je drinkt koffie - thee
 

Adresgegevens

Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 4 / 4

Omschrijving

GESPREKSSTOF is een (reizend) community art project in ‘s-Hertogenbosch.

Onder artistieke leiding van textiel kunstenares Anne van den Heuvel werkt men samen aan een collectie handgemaakte GESPREKSSTOF kunstwerken.

"ARTISANS TEAM MAAKT PORTRETTEN VAN ‘MUZEN’ IN TEXTIEL

Met een team van vrijwillige artisans werken wij aan het realiseren van een serie muzen in verschillende textiel-technieken. Deze muzen zijn meer dan levensgroot. De werken worden altijd met de hand gemaakt. Samen. Met elkaar. Aan tafel. Dat vergt aandacht en geduld, voor elkaar en voor het handwerk. De liefde waarmee de werken tot stand komen is voelbaar.

Aan de tafels ontstaan niet alleen de werken, maar ook de gesprekken. Vriendschappen. Gemeenschapszin. Verbinding. Contact. Je hoort erbij …voelt je nuttig, gezien, gehoord. Een lach, een traan en alles daar tussenin. Van kwetsbare verhalen tot slap geouwehoer. Alles mag er zijn. Toch is het ook vaak even sereen en stil aan tafel. Pure focus.

Het geeft ook rust, de oneindige herhaling van het zetten van steekjes. Borduren zorgt ervoor dat je in het moment bent. Hier en nu. Het leert je geduldig te zijn. Je bent je heel bewust van elke handeling die je doet. Het is heel aards om dingen met je handen te doen. De verstilling van de beweging.

BENIEUWD?
Op deze donderdagochtend wordt er gewerkt aan de community art kunstwerken, het borduren van een prachtig textielkunstwerk bij Leefgoed Rosmalen, heb je zin om aan te sluiten, geef je dan op. Er is ruimte voor maximaal 4 extra vrijwilligers deze ochtend.

Tussen 10.00 en 12.30 uur ben je welkom.
Koffie/thee is te koop en aansluitend kun je desgewenst samen genieten van een biologische vegan/vegetarische lunch, ook voor eigen rekening.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag