Educatie & Pers. ontwikkeling

Gevangenis monologen

Gevangenis monologen

Organisator: RichardCgers
Amsterdam
19.00 - 22.00

Deelnemers 10 / 20

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 20

Deelnemers 10 / 20

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 32,10
Uitleg kosten:
Prijs ticket incl. service kosten.
 

Adresgegevens

Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 10 / 20

Omschrijving

Update 13-1: De culturele sector het niet makkelijk. Vanwege de aanhoudende onzekerheden en de huidige pieken in corona-meldingen, zijn ze genoodzaakt de voorstellingen die gepland zijn in februari, maart en april te verzetten.
Wat betekent dat voor de kaarthouders?
Mocht deze datum voor u gewoon prima zijn, dan hoeft u verder niets te doen.

De nieuwe datum komt niet uit? Wat te doen?
Mocht de nieuwe datum u niet uitkomen, dan kunt u deze uiteraard verplaatsen.
Dat doet u door op de ontvangen mail te reageren met een voorkeur voor een nieuwe datum. De organisatie zal dan de kaarten handmatig omzetten naar een andere datum.

They’re back!! Na twee succesvolle edities is het tijd voor deel 3.

Deze keer staat het bijzondere en waargebeurde verhaal van Mohamed T. centraal. Mohamed groeit op als enige ‘allochtoon’ in een volledig witte omgeving en komt vanaf jonge leeftijd in aanraking met vormen van uitsluiting. Het duurt niet lang voordat zijn frustraties omslaan in woede. Woede die hij gaat botvieren op zijn omgeving. Woede die hem aanzet tot verkeerde keuzes. Op 18-jarige leeftijd wordt hij opgepakt voor een zwaar misdrijf en krijgt hij van de rechter een gevangenisstraf van 5,5 jaar opgelegd. Een harde tijd waarin Mohamed steeds verder verwijderd raakt van de maatschappij en van zichzelf. Eenmaal buiten valt Mohamed terug in het criminele circuit. Tot er iets bijzonders gebeurt en hij tot een belangrijk inzicht komt, dat hem doet besluiten zijn leven volledig om te gooien (ja, dit verklappen we pas als je komt kijken). Maar zo makkelijk gaat dat nog niet…

Ditmaal laten we op emotionerende en spannende wijze zien hoe uitsluiting aan de basis kan liggen van een leven in de criminaliteit. Een voorstelling over het proces van opgroeien-misdaad-veroordeling-gevangenschap en terugkeer. Dit keer geen monoloog, maar een constructief en kritisch dialoog. Een dialoog waarin we elkaar de ruimte geven om ons echt te uiten over dat wat voor ons van belang is.

GEBASEERD OP MOHAMED T.

Op 2-jarige leeftijd is Mohamed met zijn ouders en broertjes en zusjes uit de oorlog van Somalië naar Nederland gevlucht. Hij wordt als kind al aangesproken op zijn huidskleur. Het trauma van de gedwongen migratie is groot, vooral voor zijn moeder die altijd angstig is gebleven. Als Mohamed 6 is, scheiden zijn ouders en groeit hij verder op in armoede, zonder vader. Ondanks zijn VWO-uitslag moet hij naar het MAVO. Mohamed wordt ook daar als allochtoon behandeld en voelt zich nergens thuis. Hij voelt zich overal uitgesloten en ziet geen uitweg. Hij ontwikkelt woede, die wordt botgevierd op anderen, ook op de politie. Van kleine criminaliteit komt het op zijn 18e tot een gewapende overval, waarvoor hij een gevangenisstraf krijgt van 5,5 jaar. Mohamed heeft geen hulp of steun ervaren in de gevangenis en ook niet daarbuiten.

Ondanks Mo’s pogingen om uit de criminaliteit te blijven, belandt hij opnieuw in het criminele circuit, dit keer in de drugs. Mohamed is inmiddels op vrije voeten en ondanks de verlokkingen van de drugshandel begint hij nu zijn eigen bedrijf; hij wil jongeren/jongvolwassenen te helpen om bewuster keuzes te maken en professionals te ondersteunen in het herkennen van hun valkuilen, mindset en patronen. Door zijn betrokkenheid bij Gevangenis Monologen 3 kan hij lotgenoten laten zien dat ze niet alleen zijn in hun weg naar re-integratie. De voorstelling laat de bezoeker zien hoe moeilijk het is om succesvol te re-integreren binnen de huidige wettelijke kaders en wat daadwerkelijk nodig was volgens hem om dit goed te doen.

Cast:
Uriah Havertong
Juda Coslinga
Nyncke Beekhuyzen

Ga je mee naar deze top voorstelling?

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag