Dit event is al begonnen/geweest.
Kunst & Cultuur

Gidswandeling Arnhem Kerken en Kroegen

Gidswandeling Arnhem Kerken en Kroegen

Organisator: Saskia41
Arnhem
13.15 - 16.00

Deelnemers 15 / 15

Plaats:
Arnhem - Gelderland
Deelnemers:
Min. 6 - max. 15

Deelnemers 15 / 15

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 7,50
Uitleg kosten:
Kosten voor de gids. Eventueel een drankje na afloop is voor eigen rekening.
 

Omschrijving

Ga gezellig mee met deze interessante wandeling met gids door Arnhem! Het thema van deze gidswandeling is Kerken en Kroegen en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

LET OP: GRAAG BETALEN BIJ AANMELDING, AANGEZIEN IK VOORAF HET AANTAL DEELNEMERS MOET DOORGEVEN EN DE FACTUUR MOET BETALEN!

Beschrijving van de website:
In deze wandeling gaan we u laten zien hoe het Christendom in Arnhem kwam en concrete vorm aannam in verschillende kerken.
Sommige zijn er nog, zoals de Eusebius, met zijn fraaie praalgraf van Karel van Gelre en vele andere interessante details. Eusebius verloor zijn tong, en die is te zien in de Walburgiskerk!Op sommige plekken is nog maar een restant van een rijk verleden te zien.Op de plek van de Waalse Kerk, bijv. stond ooit een compleet klooster. Ook verdwenen kerken komen aan bod: waar de Janskerk stond, in het centrum van de Commanderie van St.Jan, staat nu de Koepelkerk.Sommige kerken, waarvan je het bestaan waarschijnlijk nooit hebt vermoed, stonden op de plek, waar nu een café zit, zoals Chez Armand.Een andere kerkgebouw, dat er nog wel is, dient nu als horeca-gelegenheid, zoals de Lutherse Kerk aan de Korenmarkt. “De dorst, die van alle tijden is…..”. Sommige ondernemingen, zoals de RUK (Redt uw Kameraad) probeerden het alcohol-gebruik terug te dringen in barre tijden, waarin vermoeide arbeiders hun loonzakje te snel leegdronken.We zoeken naar legendarische horeca-ondernemingen, die hun sporen in de stad en de bezoekers achterlieten. Wat dacht u van Riche, Royal, De Wacht, De Kameleon, Het Oranje Koffiehuis, De Buik, De Beer, George’s Jazzcafé, Café Meijers en Ruteck’s? Vele Arnhemmers hebben daar hun lief ontmoet bij levende muziek. Het kleinste café is De Wacht. Slechts 35 m2, maar net genoeg voor een alcoholvergunning. Ooit zelfs half zo groot, want in de andere helft woonde een gezin. Het oudste café is Oranje Koffiehuis. Beiden lessen nog steeds vele dorsten!
Hoe dan ook, een wandeling met serieuze, ontroerende en sterke verhalen.
Uw gids is mogelijk ervaringsdeskundige!

Na afloop kunnen we nog een drankje doen in de stad.
Hopelijk tot dan!

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag