Dit event is al begonnen/geweest.

Goede voornemens? PuurGezond-workshop

Goede voornemens? PuurGezond-workshop

Nijverdal
14.00 - 22.00

Deelnemers 4 / 13 (min. 10)

Plaats:
Nijverdal - Overijssel
Deelnemers:
Min. 10 - max. 13

Deelnemers 4 / 13 (min. 10)

Leeftijd:
40 - 59 jaar
Kosten:
€ 25,00
Uitleg kosten:
Inclusief: huur zaal & gebouw (professionele keuken), 2x koffie/thee, informatie van PuurGezond (E-nummers, suikers in ons eten etc) door adviseur Rita, iets lekkers bij de koffie, biologisch sapje, de recepten krijg je mee naar huis, incl tips, verse ingrediënten voor de maaltijd en een bedrag voor inhuur van Rita, voor haar informatie en als ondersteuning bij het koken dat door ons wordt uitgevoerd.
 

Omschrijving

Als je rondkijkt in de supermarkt, zou je bijna geloven dat gezond eten behoorlijk ingewikkeld is. Of dat je bij gezond eten in elk geval vooral extra antioxidanten, omega 3 vetzuren, vitamines of vezels nodig hebt. Terwijl gezond eten zo simpel kan zijn.

Gezond eten is vooral puur eten. Kies bij elke maaltijd voor een basis van onbewerkte producten en je zit goed. Pure producten zijn bijvoorbeeld groenten, fruit, volkorenproducten, zuivel, noten, ei, vlees en vette vis.

Ingewikkeld, duurder en minder lekker? Nee hoor! Je zult zelfs merken dat het goedkoper is, snel klaar en erg lekker.

Beter voor je gezondheid, bijv wanneer je af wilt vallen, maar ook gewoon wanneer je bewuster wilt eten en omgaan met voedingsmiddelen.

Deze middag geeft Rita meer informatie over deze manier van eten. Geen dieet, maar gewoon puur gezond eten en gaan we samen gezellig aan het koken. Je zult zien dat puur gezond heus niet alleen gekookte Hollandse kost is, maar je ook veel wereldgerechten kunt maken op een goede manier, met pure ingrediënten.

Zelf graag drinken meenemen, wat je wilt drinken (2x koffie/thee en sapje is incl).

Ik hoop dat jij ook zo enthousiast bent en ik zie je graag op zaterdag 14 november!

==

Gado gado

Kook zilvervliesrijst voor 4 personen. Kook 4 eieren hard, pel ze en snij ze in partjes. Schil een komkommer en snij deze in blokjes. Overgiet 250 gram taugé met kokend water. Kook 200 g sperziebonen in 8 minuten gaar in kokend water, schep ze uit de pan. Kook dan 250 g gesneden witte kool in 5 minuten beetgaar. Maak een ruime hoeveelheid eigengemaakte satésaus. Drapeer de groenten op een grote schaal en verdeel de partjes ei erover. Schenk de saus over de groenten en serveer met rijst. Lekker met cassavekroepoek.

Hoe maak je satésaus?
Satésaus uit het schap of vriesvak van de supermarkt laat jij voortaan links liggen. Want als je deze zelfgemaakte saus eenmaal geproefd hebt, wil je niet anders meer!

Verhit in een kleine steelpan 8 eetlepels pindakaas en 200 ml kokosmelk. Pers 1 teentje knoflook en voeg dit toe. Schil 1 cm gemberwortel en snij of rasp deze heel fijn. Voeg knoflook en gember toe aan de pindasaus en maak pittig op smaak met peper en eventueel wat zout.

Tips: op gado gado kun je eindeloos variëren, alle groenten zijn geschikt. Denk bijvoorbeeld aan spitskool, wortel, aardappel, paprika, snijboontjes, bloemkoolroosjes. Gebruik in plaats van ei eens blokjes gebakken tahoe.

--

En toegift: zie youtubefilmpje. Erg leuk, lekker en makkelijk voor deze tijd van het jaar!

Rita neemt verse fruitsappen, diverse kruiden en boeken van deze methode mee. Er zit geen verkoopdruk achter, maar wil je meer weten, kun je ook haar vragen jou op afstand te begeleiden en weekmenu's voor je te maken voor een veel mooiere prijs dan Sonja Bakker en zeker veel gezonder: of je nu wilt afvallen of gewoon gezonder wilt leven en eten: PuurGezond is echt heel leuk, handig en lekker!

Stel een vraag