Dit event is al begonnen/geweest.

Home cooking: Perzië meets Hollanda door Carola

Home cooking: Perzië meets Hollanda door Carola

4 / 15
Bijna vol
min. 8
vrij 22 mrt
19.00 - 23.00
Delft - Zuid-Holland
40 - 59 jaar
€ 12,50
Uitleg kosten
Kosten van het 3- gangen etentje, thee, muntthee, koffie. Zelf drinken meebrengen wat je lekker vindt.

Deelnemers 4 / 15

Minimaal 8

Omschrijving

event
Home cooking!

Na een succesvolle avond met de 40-uppers wordt er weer Perzisch gekookt vanavond en kan je de Perzische keuken verder leren kennen.Dit keer mijn favoriete hoofdgerecht.

Lekker aanschuiven voor een heerlijk 3-gangen menuutje gemaakt door twee hobbykoks: ikzelf en een bevriende Iraanse kok.

Op het menu staan:
- een voorgerecht met gebakken aubergine met gehakt uit de oven
- een hoofdgerecht met kip Zereshk polo ba Morgh en salade
- een dessert, appelcrumble met noten en ijs

Wat neem jij mee?
- iets te drinken voor bij het eten
- gezelligheid
- een theedoek!

Wij koken, jullie wassen af! Wink



Saffraan
is een specerij die gewonnen wordt uit de saffraankrokus (Crocus sativus), een knolgewas dat behoort tot de lissenfamilie (Iridaceae). De plant bloeit gedurende zo'n acht dagen in de herfst. Saffraan heeft een bittere smaak en een aangenaam aroma dat doet denken aan honing.

Elke bloem heeft drie stampers en drie meeldraden. De meeldraden zijn geel zonder culinaire waarde. De stampers worden handmatig geoogst en vervolgens gedroogd. Dit drogen gebeurt in droogkasten met een warme luchtstroom of in de zon. De hoogste kwaliteit saffraan komt van de bloedrode stempels, het bovenste deel van de gedroogde stampers. De arbeidsintensieve teelt maakt saffraan tot de kostbaarste specerij, het rode goud. Daar staat tegenover dat slechts één draad saffraan volstaat om een liter kokend water in een uur diepgeel te kleuren.

Saffraan is een van de hoofdbestanddelen in recepten van de Iraans keuken. Iran is de grootste producent van saffraan met meer dan 90% van de totale wereldproductie.


Foto onder: Saffraankrokus

Stel een vraag