Dit event is al begonnen/geweest.

Human bodies tentoonstelling

Human bodies tentoonstelling

Eelderwolde
11.00 - 14.00
Uitgelicht

Deelnemers 1 / 10 (min. 4)

Plaats:
Eelderwolde - Drenthe
Deelnemers:
Min. 4 - max. 10

Deelnemers 1 / 10 (min. 4)

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 17,00
Uitleg kosten:
Ticket. Kies voor zaterdag 1 juni 2024, 11.00 uur.
 

Omschrijving

Tentoonstelling echte menselijke lichamen Groningen.

In deze anatomische tentoonstelling wordt een uitgebreide, wetenschappelijk waardevolle collectie educatief verwerkte anatomische tentoonstellingsstukken gepresenteerd.
Deze bestaat uit geconserveerde, echte menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen en orgaanblokken die medische kennis en unieke indrukken overbrengen aan de geïnteresseerde bezoeker.

De lichamen, lichaamsdelen en organen zijn afkomstig van lichaamsdonoren en zijn permanent geconserveerd met behulp van de zogenaamde plastinatietechniek.
Er wordt speciale aandacht besteed aan het thema kanker en tumoren: er worden verschillende soorten tumoren en tumorexemplaren tentoongesteld en toegelicht.

De tentoonstelling biedt uitgebreide uitleg, multimediale presentaties en didactische tabellen over algemene en specifieke onderwerpen met betrekking tot het menselijk lichaam. Tot de belangrijkste thema's behoren het skelet en het bewegingsapparaat, de hersenen en het zenuwstelsel, de geslachtsorganen, hart en bloedvaten, nieren en urinewegen, het spijsverteringsstelsel, de zintuigen, luchtwegen en longen.

Uit respect voor de overledenen en het doel van de lichaamsdonatie worden alle lichamen en organen uitsluitend in medische poses weergegeven. De focus ligt primair op het overdragen van kennis via echte menselijke tentoonstellingsstukken, die diepgaand en uitgebreid worden gepresenteerd.

Eindtijd is een indicatie. Kan ook eerder of later klaar zijn.
Misschien kunnen we na afloop nog wat drinken/eten in het hotel.

Stel een vraag