Dit event is al begonnen/geweest.

Internationaal Danstheater: Fado

Internationaal Danstheater: Fado

Amsterdam
19.45 - 22.00
Uitgelicht

Deelnemers 11 / 24

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 24

Deelnemers 11 / 24

Leeftijd:
40 - 59 jaar
Kosten:
€ 2,00
Uitleg kosten:
Het Vondelpark Openluchttheater is gratis toegankelijk en beschikt over zit- en staanplaatsen. Voor de organisatie wordt het echter financieel steeds moeilijker. Daarom vragen wij om uw steun. Voor aanvang van de voorstellingen en tijdens de pauze zal er een ‘collectebus’ rondgaan: de VondelparkEuroBus. Wij hopen op uw bijdrage, 2 euro zou welkom zijn.
 

Omschrijving

De dansvoorstelling FADO is gebaseerd op het Portugese levenslied, de fado. In het begin van de 19e eeuw werden de liederen vooral in de kroegen in de havens gezongen. Fado is een expressie van verdriet en verlangen naar dat wat verloren is gegaan. Het geeft stem aan de eigenaardigheid van het onzekere leven: afscheid, droefheid, geloof, ontrouw, de schreeuw om vrijheid, maar ook de hoop en liefde voor elkaar. De passionele, soms droevige fadomuziek is onlosmakelijk verbonden met Portugal en neemt een bijzondere plek in in het leven van de Portugezen.
FADO is een coproductie van het Internationaal Danstheater met Companhia Portuguesa de Bailado Contemporâneo (CPBC) uit Lissabon, Portugal. Samen met choreograaf Vasco Wellenkamp nemen de dansers de fadomuziek als uitgangspunt voor een expressieve benadering van deze krachtige muziek.
De dansvoorstelling FADO wordt compleet gemaakt met muziek van de Portugese fado zangeres Carla Pires en haar gitaristen. De tweede dansvoorstelling is Crazy Blues. Met Crazy Blues brengt het Internationaal Danstheater, met choreograaf Neel Verdoorn en componist / muzikaal leider Micha Molthoff, een eerbetoon aan het prachtige repertoire van Blueswomen in het bijzonder en de Blues in het algemeen. De Blues is vanuit de ‘deep South’ in de V.S. ontstaan bij de slaven op de katoenplantages, die alleen door te dansen en te zingen de erbarmelijke omstandigheden konden overleven. Dansen en muziek maken met elkaar of alleen, met of zonder instrumenten, was voor hen vaak de enige manier om hun lijden te verzachten. De dansers van het Internationaal Danstheater worden in deze voorstelling uitgedaagd om uiting te geven aan hun diepste- en persoonlijk gevoelde motivatie om te bewegen.
De dansers worden live begeleid door de bijzondere stem van zangeres en actrice Joy Wielkens.

Stel een vraag