Dit event is al begonnen/geweest.

Jazz orchestra of the concertgebouw

Jazz orchestra of the concertgebouw

Zwolle
20.00 - 22.15
Uitgelicht

Deelnemers 3 / 4

Plaats:
Zwolle - Overijssel
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 3 / 4

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 39,50
Uitleg kosten:
Kaartje eerste rang en pauzedrankje. Gratis met podiumpas.
 

Omschrijving

Het beste jazz orkest van Nederland, the Jazz Orchestra of te Concertgebouw speel samen met Phion de muziek van Duke Ellington.
It dont mean a thing if it aint got that swing - Het is één van de vele hits van jazzlegende Duke Ellington, maar The Duke liet zich ook sterk inspireren door klassieke muziek en bracht jazz- en symfonieorkest dichter bij elkaar.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw blikt nu, 50 jaar na zijn dood, terug op het veelzijdige oeuvre van The Duke. Naast een nieuwe bewerking van Grieg's Peer Gynt Suite samen met strijkers van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel hoor je ook de vele klassiekers die hij samen met Ella Fitzgerald opnam, in dit concert vertolkt door de Edison-winnende jazzvocalist Anna Serierse. Ook wordt met een aantal jonge jazztalenten de invloed van Ellington op de hedendaagse jazz onderzocht. Het concert wordt geleid door de Amerikaanse dirigent Dennis Mackrel. Of je nu jazzfan bent of een liefhebber van klassiek, dit concert mag je niet missen!

Over Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Dennis Mackrel
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit Nederlandse jazzmusici van wereldklasse. De big band behoort tot de top van Europa, met een sterke visie en respect voor muziek in al haar vormen. Het orkest won meerdere Edison Awards en werkte samen met legendes als Chick Corea, Dr. Lonnie Smith en Joshua Redman. Naast dat ze meer dan eeuw Nederlandse jazz toegankelijk willen maken voor nieuwe generaties, kijkt het orkest graag vooruit en werkt samen met hedendaagse (jazz)musici uit alle windstreken. Het orkest werkt al méér dan twintig jaar samen met dirigent, componist en jazzdrummer Dennis Mackrel, bekend van the Count Basie Orchestra en het Vanguard Jazz Orchestra.

Over Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel wil voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Onder leiding van chef-dirigent Alexei Ogrintchouk biedt Phion een grote variëteit in muzikale programmas met als doel te vernieuwen en te verrassen. Grenzen worden verlegd en kaders van traditionele concertbeleving, concertzaal en het vak van orkestmusicus worden doorbroken. Het orkest introduceert nieuwe themas en gaat samenwerkingen aan binnen en buiten het eigen vakgebied. Zo klinkt Phion elke keer anders en valt er voor iedereen iets te ontdekken.
  •     24 May om 22:35 Overijssel
    heeft zich aangemeld.
  •     23 May om 22:37 Overijssel
    heeft zich aangemeld.
  •     23 May om 15:49 Overijssel
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag