Dit event is al begonnen/geweest.

Kennismakingswandeling Tour du Mont Blanc

Kennismakingswandeling Tour du Mont Blanc

Rhenen
10.00 - 14.00

Deelnemers 4 / 6

Plaats:
Rhenen - Utrecht
Deelnemers:
Min. 2 - max. 6

Deelnemers 4 / 6

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 10,00
Uitleg kosten:
Indicatie (consumpties Horeca)
 

Omschrijving

Heb je belangstelling om deze zomer (week 33+34) samen de Tour du Mont Blanc te gaan lopen? Meld je dan aan voor deze kennismakingswandeling.
Mocht je op de datum van deze kennismakingswandeling niet kunnen maar toch interesse hebben, meld je dan toch aan en geef dat aan in een reactie.
Het idee is om met een groepje van 6 te gaan. Omdat het een kennismakingswandeling is ben je ook welkom als je (nog) op de wachtlijst staat. We vertrekken om 10 uur vanaf station Rhenen.

We gaan een wandeling maken van ca. 13 km rond de Grebbeberg naar natuurgebied de Blauwe Kamer. Halverwege de wandeling arriveren we rond half 12 bij Panorama Restaurant De Blaauwe Kamer, waar ik heb gereserveerd om wat kunnen drinken en eten en verder bij te praten.

E.e.a. over de Tour du Mont Blanc:
Onder de wandelavonturen van Europa is de Tour du Mont Blanc een klassieker, en doorkruist 3 landen: Frankrijk, Italië en Zwitserland. Het is een 170 kilometer lang circuit, dat het Mont Blanc-massief omcirkelt en 10 kilometer hoogteverschil kent. Meestal wordt Chamonix als startpunt gekozen, maar het Zwitserse Trient schijnt met OV beter bereikbaar (SNP).
De Tour du Mont Banc is een pittige tocht en bergwandelervaring is een pré. Hoewel de route door bijna iedereen kan worden afgelegd, is de kans groot dat als je ongetraind mee doet, of als je niet regelmatig beweegt, je er niet zo veel plezier aan zult beleven. Verder is het belangrijk om trittsicher en schwindelfrei te zijn, en moet je ook geen probleem hebben met overnachten in (volle) slaapzalen, wat in veel berghutten het geval is.
De beste tijd om de Tour du Mont Blanc te wandelen is tijdens de zomermaanden, juli en augustus, wanneer de route weinig sneeuw heeft en het weer meestal goed is. De tweede helft van augustus is de beste periode. Gedurende deze 2 weken is het aantal trekkers en bergbeklimmers lager en is het weer meestal vrij aangenaam.
De tocht kan worden voltooid in 7 tot 11 dagen. Individuele reizen bij bijvoorbeeld SNP en Bookatrekking zijn 10-daagse trekkings. We denken er over om het regelen van hutten e.d. aan deze specialisten over te laten, en bij een van deze organisaties te boeken. De kosten zijn ca. 800,- - 1000,-, exclusief de reis er naar toe.
  •     29 January om 20:50 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     23 January om 16:34 Overijssel
    heeft zich aangemeld.
  •     22 January om 18:48 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     21 January om 20:17 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     21 January om 20:14 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     15 January om 16:15 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     14 January om 21:42 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     01 January om 18:44 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     01 January om 01:10 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag